Andrea Maria Schenkelin kirjat ovat näemmä saksalaisten mieleen: Schenkel voitti arvostetun Deutscher Krimi Preisin ensin vuonna 2007 kirjalla Hiljainen kylä ja uudestaan heti seuraavana vuonna tällä kirjalla. (Samana vuonna Matti Röngän Tappajan näköinen mies oli muuten kolmanneksi paras ulkomainen.) Saksalaiset siis tykkäävät. Minäkin pidin, joskin Hiljainen kylä oli kyllä näistä kahdesta terävämpi.
Tapaus Kalteis on kuitenkin mainio teos ja paljon edeltäjänsä kaltainen. Tämäkin on pieni, tositapahtumiin perustuva murhakertomus, jota kerrotaan sirpaleittain näkökulma kerrallaan. Münchenin ympäristössä 1930-luvun lopulla raiskataan ja murhataan nuoria naisia. Heti kirjan alussa selviää, että paha saa palkkansa. Murhaaja, kuten historiallinen esikuvansa Johann Eichhorn, joutuu giljotiiniin.
Kirja on silti kiehtova, vaikka ratkaisu onkin selvillä. Päähenkilö, nuori Kathie, saapuu maaseudulta Müncheniin vauhdikkaamman elämän toivossa. Lukija saa seurata, miten Kathie pärjää, samalla kun murhaaja riehuu raiskaten ja tappaen. Koska on Kathien vuoro?