Karl Ove Knausgård jatkaa omaelämäkerrallista sarjaansa, jonka ensimmäinen osa oli jo hurjaa kerrontaa ydinperheen hajoamisesta, isän alkoholismista sekä teinipojan rakastumisesta sekä ajatusten villistä laukasta.
Toinen kirja alkaa Karl Oven ollessa jo kolmen lapsen isä, naimisissa ja perheen asuessa Malmössä. Takaumana kerrataan, miten hän joutui tähän tilanteeseen: eräänä päivänä hän vain päätti muuttaa pois Norjasta Tukholmaan ja toteutti sen välittömästi. Onnenpossu, ei kukaan saa asuntoa Tukholman keskustasta ja vielä työhuonetta, kuten hän. Eikä tapaa uudelleen jo kerran löytämäänsä upeaa naista, kuten Karl Ove tapasi Lindan.
Kirja on myös hullu ja hurja kirjailijan ajatusten temmellyskenttä, jossa joudutaan samalla sivulla nykykirjallisuudesta Hamsunin kautta antiikin suuriin filosofeihin. Varsinkin, jos joku tuttava innostuu avustamaan ajatustenjuoksua kommenteillaan, syleillään suuria sfäärejä. Kuitenkin taustalla kulkee vieläkin oma menneisyys sekä avioero, isän kuolema, sekä monet tapahtumat. Kaikki ovat vaikuttaneet herkkään mieheen ja tämän kirjoittamiseen, joka ei nyt kunnolla suju.
Vaimon kaksisuuntainen mielialahäiriökin paljastuu sattumalta – ja onneksi, se ei haittaa. Nyt hän pystyy ymmärtämään paremmin heidän suhteensa tilannetta. Lapset tuovat elämään uuden ulottuvuuden. Esikoisen, Vanjan, syntymä on todella suuri tapahtuma ja kohta hän saa tasapuolisuutta tuomaan kaksi sisarusta. Lähes heti perään syntyy Heidi ja hieman myöhemmin John. Nyt lapsia on kolme, tarpeeksi olemaan aina eri mieltä aikuisten kanssa!
Kirjailija tekee hillittömiä, hauskoja ja nolojakin vertailuja Norjan ja Ruotsin välillä. Tämä on suorastaan nautittavan kieroa luettavaa. Ei olisi pahitteeksi suomalaisenkaan miettiä tiettyjä käytösmalleja, joita täälläkin on alettu harrastaa poliittisen korrektiuden nimissä. Samalla hän ihmettelee tukholmalaisia, näiden asuintapoja, olla välittämättä tietyistä asioista sekä toisaalta tapella radikaalisti nimettöminä mielipidesivustoilla. Naapurista tulee karmea kiusankappale, joka on viimeinen niitti Malmön eduksi.
Kirja on elämäkerrallisuuden lisäksi miehen kasvutarina, kasvamista aikuiseksi, perheenisäksi, asioiden hoitajaksi ja vastuulliseksi kasvattajaksi. Rakastuminen, lapset, kirjailijan arki – kaikki myllertävät läpi teoksen vastustamattoman kiihkeästi elämän muuttuessa täydellisesti. Karl Ovesta ei voi olla pitämättä, vaikka kaikki ei aina menekään ihan niin kuin on suunniteltu. Norjaksi sarjasta on ilmestynyt kuusi osaa, suomeksi vasta kaksi. Lisää, kiitos! Ehdottoman suositeltavaa luettavaa kaikille kirjallisuudesta ja elämäkerroista kiinnostuneille, tarina ja kieli vain vievät mukanaan! Tällaista on erään kirjailijan elämä, no, ainakin melkein…