Tango on intohimoisin ja intiimein musiikin muoto, mitä voi olla. Tango ei ole lämmintä eikä kuumaa, vaan se on korventavaa.
Tango on Suomessa iso asia, vaikka tangon kulta-aika oli vuosikymmeniä sitten, eikä tanssilavoilla enää hengitetä tangoa samaan tapaan kuin tangon kultaisina vuosina. Tango on kuitenkin juurtunut syvälle suomalaisen populaarimusiikin olemukseen ja historiaan ja tätä tietokirjailija ja muusikko Timo Kalevi Forss esittelee ansiokkaasti kirjassaan Tähdet meren yllä : suomalaisen tangon tarina.
Tähdet meren yllä : suomalaisen tangon tarina käy läpi tangon synnyn Buenos Airesin villeissä ja värikkäissä satamakortteleissa ja argentiinalaisen tangon suuret nimet. Kirja esittelee sen, miten tango rantautui Suomeen ja kuinka siitä tuli sotien jälkeen tärkein tanssimusiikin muoto Suomessa. Kirjassa esitellään kaksi tärkeintä suomalaista tangosäveltäjää, Toivo Kärki ja Unto Mononen, sekä kaikkein suurimmat suomalaiset tangolaulajat, Olavi Virta etunenässä, puhutaan romanitangosta ja tangon vaikutuksesta suomirockiin ja lopuksi ääneen pääsevät nykymuusikot kertomuksineen siitä, mitä tango heille merkitsee. Kokonaisuus on kattava ja monipuolinen ja erityisesti suomalaisten artistien kertomukset heidän rakkaudestaan tangoon ovat koskettavia.
Tähdet meren yllä : suomalaisen tangon tarina on vaikuttava perusteos suomalaisten rakastamasta tangosta. Tangon intohimo välittyy Timo Kalevi Forssin tekstiin ja kirja vie mukanaan. Ainut, mitä kirjalta jäin kaipaamaan on se, että pääsisi sukeltamaan vielä syvemmälle tangon historiaan ja tekijöihin, ja että kirjailija olisi koonnut kirjan loppuun soittolistan kirjassa kerrotuista tangon helmistä, joiden avulla pääsee ripeästi vauhtiin tangoon tutustumisessa.