Pekka Hiltunen: Sysipimeä

Sysipimeä

Pekka Hiltunen jatkaa suomalaisten Lian ja Marin sekä Studion tarinaa Lontoossa. Tällä kertaa ensimmäiseksi pyritään vilpittömästi auttamaan väärien syytösten kohteeksi joutunutta radiotoimittajaa, joka ei osaa tai pysty puolustautumaan kohtuuttomilta lähentelysyytöksiltä.

Kohta huomion vie outo seikka: yksittäisten henkilöiden YouTube-tilejä on kaapattu ja tilalle on ilmestynyt vain pimeyttä. Kunnes ensimmäinen pimeys täyttyy erittäin väkivaltaisella snuff-videolla. Kohta on toisen, hyvin samantyyppisen videon vuoro. Lontoo jähmettyy pelkoihinsa eivätkä poliisit suostu kertomaan yleisölle kaikkia tietojaan. Tilejä on nimittäin kaapattu jo kymmenen – pimeitä videoita on siis jäljellä vielä kahdeksan!

Studiolla on onneksi tarpeeksi monta eri tavalla pätevää työntekijää, johta lähtevät jahtamaan outoa sarjamurhaajaa. Kohta hekin tajuavat, mitä on vastassa: täysin häikäilemätön ja julma yksinäinen kiduttaja ja tappaja. Mies, joka on julistanut sodan koko ihmisryhmää vastaan. Kaiken tiedoksisaadun perusteella tämä ihailee Queenia yli kaiken ja ilmeisestikin Freddie Mercurylla on oma osansa miehen mielen sairaissa syövereissä.

Rikosselvittelyn ohessa eräs Studion työntekijöistä saa surmansa ja lopultakin Marista paljastuu jotakin inhimillistä, mutta vain Lialle. Mammia, Marin isoäiti, kertoo Marin taustoista videopuheluissa – Mari suree yksinään, kykenemättömänä edes toimimaan. Muustakin Studion väestä paljastuu pienempiä piirteitä, jotka tekevät heistä inhimillisempiä, mutta myös erittäin taitavia. Taitavuuden on oltava huipussaan, sillä kahden henkilön tiedetään olevan kateissa ja heidän pelätään olevan murhaajan vankeina.

Sysipimeä on Hiltuselta hyvä jatko Vilpittömästi sinun -trillerille. Suosittelen kaikille psykologisesta jännityksestä, trillereistä sekä myös elektroniikan ja tietotekniikan parissa liikkuvista juonista pitäville. Tässä liikutaan netin lieveilmiöiden ja kuuluisuuden kirousten perässä. Juoni toimii hyvin ja paha saa palkkansa, itse asiassa kaikki tarkistetaan ja asia setvitään todella juurta jaksaen. Kun vielä radiotoimittajakin on saanut uuden työtarjouksen, on Studiolla ehkä hetki rauhaa rentoutua ja leidienkin aika vaikka riipaista kunnon shampanjat. Kotimaista jännitystä kansainvälisellä tasolla!

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 327 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!