Suuri suomalainen grillikirja on osuvasti nimetty. Kirja on suomalainen ja kieltämättä isokokoinen.Se on myös näyttävästi kuvitettu ja omiaan herättämään ruokahalua.
Kirja keskittyy resepteihin. On kanaruokia, kalaruokia, liharuokia, pizzaa ja burgereita, kasvisruokia, jäklkiruokia ja erilaisia lisukkeita kuten salaatteja, kastikkeita, maustevoita ja sen sellaista.
Ohjeet ovat enimmäkseen melko yksinkertaisia. Osa resepteistä edellyttää kuitenkin kaikenlaisia maustetahnoja, jotka eivät ihan perusruoanlaittoon kuulu. Näissä on aina se vaara, että jos tahnaa vaaditaan lusikallinen tai pari, niin loppupurkki jää jääkaappiin käyttämättä. Osa resepteistä vaatii myös melko erikoisia (ja kalliita) lihoja – mahtaakohan lähikaupasta löytyä Dingley Dell dry aged loin steakia? Vähän on siis hifistelyn makua.
Pariin otteeseen jäin kaipaamaan vähän tarkempia tietoja, esimerkiksi joidenkin ruokien valmistusajoista ei ole mitään aavistusta. Ymmärrän, etteivät grillihommat ole aina niin eksaktia tiedettä, mutta joku suuruusluokka-arvio olisi ihan tervetullut.
Suuri suomalainen grillikirja on puutteistaan huolimatta oikein mainio perusteos, josta on hyvä aloittaa makumatkat grilliruoan maailmaan peruskuvioiden ulkopuolelle. Itse nappasin tästä useammankin ruokalajin hyödynnettäväksi.