Voiko suklaata rakastava ihminen olla enempää innoissaan, kun saa käteensä 265-sivuisen opuksen suklaasta?! Herkullisen ihanaa!
Suklaata-kirja on oiva tapa tutustua tarkemmin suklaaseen ja siitä tehtäviin herkkuihin. Kirjaan on koottu paljon tietoa kaakaosta ja kaakaopavuista, niiden alkuperästä ja käyttötarkoituksista. Terveellistä raakasuklaatakaan ei ole tässä kirjassa unohdettu.
Miltä kuuloistaisi raakasuklaasta tehdyt vegaanitryffelit tai paahdettu raakasuklaamysli? Entä mutakakku tai suklaacookiet? Niinpä; vesi herahtaa kielelle jo sisällysluetteloa selatessa. Tätä lukiessa oli pakko syödä samalla itsekin suklaata, tosin kotimaista.
Herkullinen sisällysluettelo on kattava jälkiruoista suklaajuomiin ja jäätelöihin. Ohjeita on niin paljon, ettei oikein tiedä, mitä niistä valita. Kirjasta löytyy jonkin verran herkullisia kuvia, mutta itse kaipasin niitä enemmän. Ohjeita on toki paljon ja jos jokaisen olisi kuvannut, olisi kirja varmasti kaksinkertainen. Itse kuitenkin kotileipojana kaipailen kuvia, jotta omien tekeleiden valmistuessa tietää edes olevansa oikeilla raiteilla. No, joka tapauksessa kuvat ovat herkullisia ja ohjeet maalaisjärjellä ymmärrettäviä.
Kirjasta löytyy myös sanastoa ja kerrontaa suklaan historiasta. Kerrassaan herkullinen opus, ehdottomasti oma lempparini kirjahyllyssä ja keittiössä.