William Brodrick (s. 1960) on entinen augustinolaismunkki, joka on työskennellyt myös asianajajana ja Lontoon kodittomien parissa. Sovituksen hinta on hänen esikoisteoksensa.
Teos yhdistää faktaa ja fiktiota, natsismin historiaa ja kirkon historiaa, oikeussalidraamaa ja psykologista jännityskertomusta. Iäkäs Agnes Aubret näkee tv-ohjelmassa kasvot, jotka hän muistaa kuuden vuosikymmenen takaa: Eduard Schwermann, jota poliisi etsii epäiltynä toisen maailmansodan sotarikokosista. Schwermann saa turvapaikan luostarista. Isä Anselm kiinnostuu selvittämään totuuden. Mutta kuka loppujen lopuksi teki mitäkin, tai kuka edes oli kuka; kuka kuoli ja kuka elää? Tarina polveilee ja kääntyilee toisenkin kerran.
Kirjassa liikutaan kahdessa ajassa ja kahdessa maassa, ja siinä on melkoinen henkilögalleria, oikeita ja vääriä henkilöllisyyksiä, sukulaisia jotka eivät olekaan sukulaisia, ei-sukulaisia jotka ovatkin. Brodrickilla on ilmeinen lakimiehen logiikka, jolla hän pitää juonen johdonmukaisesti käsissään paljastamatta kuitenkaan korttejaan ennen aikojaan. Todella ihailtava teksti, joka pitää lukijan varuillaan mutta ei johda harhaan.
Kirja on hieno myös teemoiltaan. Brodrick pohtii, mikä saa ihmisen valitsemaan totuuden tai valheen, lojaalisuuden tai petoksen, ja mitä valitessa pitää tietää, ja mitä myöhemmin joutuu muistamaan.