Olli Löytty ei enää jaksanut innostua rock-musiikista. Hän otti yhteyttä klassisesta musiikista ammatikseen kirjoittavaan Minna Lindgreniin ja kysyi, voisiko tämä opastaa häntä kohti klassisen musiikin maailmaa. Alkoi kolme vuotta kestänyt kirjeenvaihto, jonka aikana ummikosta kehittyy kriittinen ja analyyttinen kuuntelija, itsenäinen konserteissa kävijä ja – Sibelius-fani. Sinfoniaanisin terveisin: kirjekurssi klassisen musiikin maailmaan on alkuvuoden kirjallisia valopilkkuja!
Löytty ja Lindgren ovat kokeneita ja taitavia kirjoittajia, joten heidän kummankin tekstiä on miellyttävää lukea. Lindgrenin neuvot ja vinkit uppoavat välillä hedelmälliseen maaperään, mutta toisinaan kirjalliset yhteentörmäykset kovatahtoisten (sekä -päisten) oppilaan ja opettajan kesken äityvät myrskyisiksikin yhteenotoiksi. Kuitenkin halu oppia, halu omaksua ja toisaalta halu tulla ymmärretyksi vievät projektia hitaasti mutta varmasti eteenpäin.
On kiehtovaa tutkia, kuinka keski-ikäinen mies löytää itsestään pikkulapsen taidon ihmetellä ja kokea uutta. Löytty testaa analyysejään Lindgrenillä, ja myös Lindgren joutuu ajattelemaan itselleen selviä asioita uudesta näkökulmasta. Me lukijat voimme itsekin yrittää löytää Sibeliuksen kolmannen sinfonian toisen osan ”mangustitaitteen” tai vaikkapa oman sisäisen 1800-luvun porvarisnaisen. Mikä saa Löytyn itkemään, mikä Lindgrenin suuttumaan?
Koska musiikki ja sen kuuntelu kuuluvat aivan olennaisesti Sinfoniaanisiin terveisiin, kokosin teoksessa esiteltyjen sävellysten ja esitysten pohjalta Spotify-soittolistan. Kokoelma ei ole ihan täydellinen, mutta suuntaa antava kuitenkin. Nautinnollisia musiikkihetkiä!