Kun kaksi pariskuntaa joutuu asumaan saman katon alla, vaikkakin isossa omakotitalossa, alkaa meno muuttua julmaksi. Vesivahingon korjaamisen ajaksi Jannika ja Yki muuttavat Mervin ja Hannun luo, tosin pieni taka-ajatuskin heillä lienee. Bisnes ei oikein suju kuten pitäisi ja uusi upea suunnitelma ei ole löytänyt rahoittajiaan. Siksi kohteliaisuuskäynti vanhan isän luonakin on paikallaan.
Elämää häiritsee kuitenkin suuresti talossa asuva ja huoneessaan pysyttelevä tytär Rosa, joka on julistautunut hikikomoriksi ja elää elämäänsä vain internetin kautta.
Tilanteet vaihtelevat nopeasti ja välillä tylystikin, sisarusten välitkään eivät ole aina parhaat mahdolliset eivätkä miehet arvosta omasta mielestään itseään eivätkä myöskään toisiaan. Lopulta ainut tyytyväinen tuntuu olevan perheen vanhus, kunnon patriarkka sekä tytär Rosa.
Kirja on rujo ja julmakin osoitus siitä, miten rahaa tehdään samalla myyden itsensä kehittämistä internetin kautta. Kuva nykymaailmasta on raaka, mutta todenoloinen. Jää vain kysymään, onko meillä enää tulevaisuutta ja minkälainen se on.
Muodoltaan kirja tuntuu sopivan enemmänkin näyttämölle ja kun tarkistin asian, totesin, että näin se todella onkin: Self help sai näytelmänä ensi-iltansa tammikuussa 2009. Tältä pohjalta on ehkä helpompi lukeakin kirja eli kääntää se mielessään suoraan nähtäväksi ja kuultavaksi.
Erittäin onnistunut ja dramaattinen kirja Sami Parkkiselta. Suosittelen parisuhteiden karikossa velloville, itseinhossa käristyville sekä puhtaasta vahingonilosta nauttiville luettavaksi kaikessa kiireessä mielenrauhaa etsien. Tämä on Parkkista parhaimmillaan!