Aktiivisesti ammattilaisuraansa vielä jatkavien henkilöiden elämäkerrat sijoittuvat usein johonkin nykyhetken tärkeän urheilutapahtuman kylkeen ja näin on myös Sasu Salinia esittelevän Sasu : Kolmen pisteen heittoja kohdalla. Suomessa eletään koripallohuumaa ja juuri päättyneissä vuoden 2022 EM-kilpailuissa Suomi selviytyi puolivälierään ensimmäistä kertaa sitten 1967 järjestettyjen kilpailuiden. Sasu Salinilla oli menestyksessä merkittävä rooli, vaikkei hän Susijengin suurin tähti ollutkaan, ja aina hymyilevä ja veikeästi esiintyvä joukkueen heittävä takamies on ehdottomasti elämäkerta-ainesta.
Taneli Tuokko ja Sasu Salin ovat yhdessä luoneet elämäkerran, joka seuraa perinteistä kronologista tarinankerrontaa ja liikkeelle lähdetään siksi Helsingin Malmilta ja Salinin nuoruudesta koripallon parissa. Kuvaus ammattiurheilijaksi kasvamisesta on samanlainen kuin niin monen muunkin huippuammattilaiseksi kasvaneen urheilijan kohdalla – poikkeuksellista lahjakkuutta, valtava työmäärä sekä rutkasti onnea matkassa.
Ammattilaiseksi siirtymisen jälkeistä aikaa käydään läpi myös kronologisesti koripalloseuroja, Euroopan maita sekä niiden olosuhteita ja ihmisiä kuvaten. Sasu Salinilla on paljon kerrottavaa erityisesti ihmisistä koripallon parissa ja kuvauksista pystyy hyvin päättelemään, että julkisuudesta tuttu velmu-Sasu on kulissienkin takana velmuilija ja pidetty joukkuekaveri. Kirjan parasta antia ovatkin kuvaukset erilaisista sattumuksista, joita uran varrelle on sattunut, joista osa on tahattomia ja osaa runsaasti avitettu Salin itsensä toimesta.
Sasu : Kolmeen pisteen heittoja on vetävästi kirjoitettu ja pitää otteessaan kirjan alusta loppuun. Sasu Salinilla on toivottavasti vielä lukuisia laadukkaita pelivuosia jäljellä ja siksi varsinaiseen uraa kuvaavaan kertomukseen on vielä monta lukua tulossa lisää, mutta Malmin roskisdyykkarista uskon kuitenkin saaneeni hyvän kuvan kirjan luettuani.