Johanna Sinisalo on innokas patikoija, joka on harrastanut kävelyä toistakymmentä vuotta. Patikointiteema on näkynyt Sinisalon kirjoituksissa aikaisemminkin, muun muassa Linnunaivoissa ja Kädettömät kuninkaat -kokoelman novellissa Grande Randonnée. Nyt aiheelle on omistettu kokonainen kirja.
Salattuja voimia on toisaalta novellikokoelma, toisaalta patikointiopas. Novellit on jaettu maantieteellisesti alueiden mukaan ja jokaisen alueen kohdalla kuvataan ensin alueen patikointimahdollisuuksia. Opastuksen jälkeen on jokunen alueelle sijoittuva vaellusaiheinen novelli. Britteinsaaret, Alpit, Appalakit, Down Under, muu Eurooppa – kaikki nämä ovat seutuja, joista Sinisalolla on omakohtaista vaelluskokemusta, joka näkyy kirkkaana asiantuntemuksena ja aiheen hallintana. Sinisalo kommentoi kirjassa novelleja ja näiden kommenttien perusteella monien tarinoiden siemenet ovat syntyneet vaelluksilla sattuneista tapahtumista ja kohdatuista ihmisistä.
Novellien ja tiedon lisäksi tarjolla on anekdootteja vaelluksilta, esimerkiksi hauska tarina siitä, miten kuollut mäyrä osoittautui italialaisessa ravintolassa yllättävän hyödylliseksi. Kirjan lopussa on vielä tuhti tietopaketti vaelluksesta kiinnostuneille: näillä ohjeilla pääset aivan varmasti alkuun vaellusharrastuksessa ja osaat etsiä lisätietoa.
Salattuja voimia on mainio kokoelma, jota voi suositella kaikille vähän kummallisten novellien ystäville, oli sitten erityisen kiinnostunut vaellusaiheesta tai ei. Vaeltamisesta kiinnostuneille tämä on lähes pakollista luettavaa. Lisäksi kirjan luettuaan saattaa huomata olevansa itse asiassa kiinnostunut vaellusharrastuksesta…