Elokuvaohjaaja ja näyttelijä Roman Polanski on elänyt kovan, tragedioiden ja skandaalien täyttämän elämän. Kova elämä on myös tuottanut muutamia elokuvahistorian mielenkiintoisimpia elokuvia: Chinatown, Inho ja Rosemaryn painajainen.
Roman Polanski, syntymänimeltään Raymond Thiery Liebling, syntyy Pariisissa vuonna 1933. Hän joutuu kasvamaan keskellä juutalaisvainoja ja toista maailmansotaa. Äiti menehtyy keskitysleirillä, mutta isä selviää. Rauhan solmimisen ja isän paluun jälkeen harmoninen perhe-elämä jää kuitenkin vain päiväuneksi, ja nuori Polanski viettää lapsuutensa enimmäkseen muualla kuin isänsä luona. Elämä ei ole mukavaa, mutta Polanski löytää lohtua elokuvista. Hänen näyttelijänlahjansa heräävät, ja hän etsiytyy töihin radioon ja teatteriin. Tulevaisuuden ammatti ratkeaa, kun hän aloittaa opinnot Łódźin elokuvakorkeakoulussa.
Roman Polanski aloittaa elokuvien ohjaamisen opintojensa yhteydessä. Hän ei koskaan valmistu koulusta, mutta jatkaa silti ohjaamista ja pienten roolien esittämistä elokuvissa. Polanski solmii ensimmäisen avioliittonsa, mutta on pian jälleen vapaa mies. Hän muuttaa Puolan poliittisen tilanteen vuoksi ensin Pariisiin ja sieltä Lontooseen. Menestys on jo ovella, ja Inho tekee Polanskista kuuluisan. Inhon myötä hänen elämässään alkaa vaihe, jota hän myöhemmin kuvailee ”elämänsä onnellisimmaksi”. Hänestä tulee nopeasti maailman tunnetuin elokuvaohjaaja, jonka playboymainen elämäntapa houkuttelee lehdistöä seuraamaan häntä kaikkialle. Polanski pitää huomiosta ja maksimoi sen käyttäytymällä ja puhumalla provokatiivisesti.
Nuori näyttelijätär Sharon Tate näyttelee Polanskin Vampyyrintappajat-elokuvassa. Ohjaajan ja näyttelijättären välille syntyy suhde, ja Polanski ja Tate avioituvat. Polanskin elämän onnellinen aika kuitenkin katkeaa Charles Mansonin klaanin tekemään joukkomurhaan, ja Polanskista tulee julmalla tavalla leski.
Vaimonsa murhan jälkeen Roman Polanski jatkaa ohjaamista ja hitaasti myös omaa elämäänsä. Elokuva Chinatown saa kehuja, ja Polanski kiinnittää huomionsa hyvin nuoreen, kauniiseen Nastassja Kinskiin. Kinski on tosin vasta 15-vuotias, mutta Polanski ei aikaile. Alaikäiset tytöt alkavat kiinnostaa Polanskia huolestuttavissa määrin, ja seksi huumatun 13-vuotiaan Samantha Geimerin kanssa tuo Polanskille syytteen raiskauksesta. Polanski pakenee syytettä Yhdysvalloista ja on edelleen samalla pakomatkalla.
Elinikäisen pakoilun ohella syntyy elokuvia: Tess – viattomuuden aika, Frantic, Katkera kuu, Yö ei tunne armoa, Yhdeksäs portti, Pianisti ja Haamukirjoittaja. Polanski löytää elämäänsä lisäksi naisseuraa ja tällä kertaa onneksi täysi-ikäistä: Emmanuelle Seigneristä tulee Polanskin pitkäaikainen elämänkumppani.
Paul Wernerin elämäkerta listaa Polanskin elämän, elokuvat ja skandaalit kiihkottomasti ja ammattimaisen kuivasti. Elokuvien juonet selostetaan tarkasti ilmeisesti vaaditun sivumäärän täyttämiseksi, koska juonten kuvailu ei erityisemmin valaise Polanskin persoonaa.
Wernerin kirja voidaan luokitella perusteokseksi Polanskista. Polanskin omaa ääntä kirjassa ei kuulla kuin muutamissa lainauksissa hänen omasta elämäkerrastaan tai sitaateissa joistakin hänen vanhoista haastatteluistaan. Se on sääli, sillä Polanskin omaelämäkerta on elävää, pisteliästä kieltä, jota Werner olisi voinut hyödyntää enemmän. Nyt Polanskin elämäkerta tyytyy vain kertaamaan tapahtumat ja jättämään Polanskin mielenkiintoisen hahmon pinnalliseksi.