Robin Hoodin tarina on useasti filmatisoitu ja harva on niiltä kokonaan välttynyt. Oli mielenkiintoista päästä lukemaan tapahtumarikas tarina itse.
Robert Fitzooth, paremmin tunnettu nimellä Robin Hood, on salskea ja lainkuuliainen nuori mies – ei tosin kauaa. Robin huijataan lainsuojattomaksi ja kun lain oikealla puolella olevat käyttävät lakia hyväkseen, päättää Robin Hood kerätä lainsuojattomat puolustamaan laista ja veroista kärsiviä. Hyvät vaikkakin ilkikuriset rikolliset lupaavat jakaa ryöstösaaliinsa köyhien kesken, olla käyttämättä väkivaltaa ja naiset olkoon heiltä turvassa. Tutut ja hieman tuntemattomammat hahmot liittyvät yksitellen Hoodin joukkoihin. Robin Hood kuvataan nuorena miekkosena, mikä ei aina elokuvasovituksissa todellakaan käy ilmi.
Jokainen luku on oma tarinansa ja ne sopivat mainiosti myös ääneen luettavaksi nuoremmillekin. Hoodin seikkailut ovat kestäneet hyvin ajan patinan ja ovat todella viihdyttäviä.
Jäin kaipaamaan ainoastaan tietoa Robin Hoodin legendaaristen jousiammunnan taitojen alkuperästä.