Quicksilver aloittaa Neal Stephensonin kunnianhimoisen kolmiosaisen barokkisyklin. 1600-luvun lopun Eurooppaan sijoittuvalla kirjalla on kolme päähenkilöä: luonnonfilosofi ja puritaani Daniel Waterhouse, kiertolaisten kuningas Jack Shaftoe ja turkkilaisesta haaremista pelastettu Eliza, joka löytää tiensä Euroopan hovien aitiopaikoille.
Todellisia historiallisia tapahtumia ja henkilöitä – kuten Isaac Newton, Leibniz ja erinäisiä aatelisia ja kuninkaallisia – fiktiivisten elementtien kanssa sekoittava tarina on vauhdikas ja täynnä yllättäviä käänteitä. Sirpaleisesti kerrotut tapahtumat saavat lukijan helposti sekaisin, mutta punainen lanka pysyy mukana. Tarina jättää kutkuttavasti useita juonia auki; seuraavaan osaan, Confusioniin, on pakko jatkaa.
Quicksilver käsittelee paljolti samoja teemoja kuin erinomainen Cryptonomicon: kryptografia ja raha ovat tärkeissä rooleissa. Kirja antaa hyvän kuvan tieteen ja talouden kiivaasta kehityksestä 1600-luvun lopulla ja hovijuonittelujen ystävät nauttivat Versailles’n hovin elämästä, jota Stephenson kuvaa värikkäästi. Kyseessä on siis kaikin puolin erinomainen teos.