Eva Sanz ja Anne Sofie Sternberg: Paloasema : Lue, leiki ja opi

Paloasema : Lue, leiki ja opi

Lue, leiki ja opi on lasten leikkipakettisarja, joka yhdistää oppimisen ja leikkimisen. Sarjassa on myös esimerkiksi Maatila-aiheinen versio. Paloasema-paketti sisältää kuvakirjan palomiesten ammatista ja joukon aiheeseen liittyviä leluja.

Kuusitoistasivuinen kirjanen sisältää huomioita palomiehenä olemisesta. Se esittelee heidän tehtäviään, elämää ja varusteita. Piirrosten ohessa on paljon oikeita valokuvia. Nämä eroavat hieman häiritsevästi tyyliltään verrattuna herttaisesti piirrettyjä hahmoihin.

Kirja onnistuu esittämään palomiesten ammatin mielenkiintoisesti. Aihepiiriin ei sukelleta syvälle, vaan huomio on eri asioiden pintapuolisessa esittelyssä.

Mitä enemmän paketin kanssa vietin aikaa, sitä enemmän pidin siitä. Paketin oheistarvikkeet, palapelikartta, paloasemaksi muuttuva laatikko, paloauto ja muistipeli, antoivat mahdollisuuden opettaa kirjan asioita fyysisillä esineillä havainnollistaen esimerkiksi kirjassa esiteltyjä palomiesten työtehtäviä.

Paloasema : Lue, leiki ja opi on hauska puuhapaketti lapsille. Se tuo hyvin lukemisen muun leikkimisen yhteyteen ja on siten hyvää ajanvietettä lapselle.

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 322 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!