Anne Mette K Olesen ja Meike Schneider: Nimi, nimi ja lumottu joulu

Nimi, Nimi ja lumottu joulu

Paras kirjani on lastenkirjakustantamo, joka julkaisee yksilöityjä lastenkirjoja. Tämä tarkoittaa, että heidän valmiisiin tarinoihinsa saa muokata itselleen omat päähenkilöt. Nimi, nimi ja lumottu joulu on esimerkiksi yksilöitävä lastenkirja kahdelle lapselle. Kirja on ensimmäinen osa neliosaisesta joulukirjasarjasta.

Tarinassa kaksi lasta odottaa kovasti joulua. He ovat metsässä tekemässä kävyistä erilaisia eläinhahmoja. Joulun aikaan ilmassa on taikaa, ja lasten tekemät käpyeläimet muuttuvat oikeiksi. Lapset päättävät viettää joulua eläinten kanssa ja itse joulupukkikin tulee juhliin mukaan.

Tarinan suurin vahvuus on tietysti tarjota tilaisuus lapsille olla oman satukirjansa päähenkilöitä. Se on jotain mihin vain tällaiset kuvakirjat pystyvät. On hienoa, että tällaisia palveluita on, koska ne monipuolistavat sitä, mitä kirjat voivat olla.

Mitään suurta vaikutusmahdollisuutta tarinaan ei ole tarjolla, vaan käytännössä muokattavuus sisältää vain päähenkilöiden hahmot. Vaihtuvat ominaisuudet koostuvat lapsen sukupuolesta, hiusten ja ihon väristä ja hiusten tyylistä. Näillä kuitenkin saa aikaiseksi aika monimuotoisia hahmoja, joiden kautta useimmat lapset löytänevät samastuttavan hahmon.

Kirjaan saa myös omistuskirjoituksen ja tekstiosiossa mainitaan tarinassa aikuisen nimiä, jotka voi vaihtaa mieleisekseen. Kirjaa on myös saatavilla kahdessa eri koossa.

Nimi, nimi ja lumottu joulu on mielenkiintoisista kuvakirja, joka antaa lapselle mahdollisuuden olla itse osa tarinaa.

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 328 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!