Sarah Conradsen ja Anne Mette K Olesen: Nimi ja Nimi aarrejahdissa

Nimi ja Nimi aarrejahdissa

Nimi ja Nimi aarrejahdissa on Paras Kirjani -kustantamon yksilöitävä lastenkirja. Tässä hyvin nuorille lapsille suunnatussa kuvakirjassa seikkailee kaksi lasta. Kirjasta on myös hieman vanhemmille suunnattu versio, jonka erona on, että lapset ovat hieman vanhempia.

Tarinassa lapset ovat merirosvolaivalla kahdestaan. He ovat valmiina laskemaan purjeet ja etsimään seikkailua. Sellainen löytyykin, kun merestä löytyy pullopostia. Pullopostista paljastuu aarrekartta, jota seuraamalla lapset törmäävät niin oikeisiin (kiltteihin) merirosvoihin ja lopulta aarteen luo.

Yksilöidyt lastenkirjat tarkoittavat sitä, että kirjoja painetaan yksilötyönä ja lukija saa määritellä itse niihin sisältöä. Nimi ja nimi aarrejahdissa kohdalla se tarkoittaa sitä, että kirjaan saa valita itse seikkailuun lähtevät hahmot. Tämä sisältää lasten nimien, sukupuolen, ihonvärin, ja hiusten valinnat.

Kirjan graafinen tyyli on yksinkertainen ja värimaailma on aika kirkas. Hahmot ovat selkeitä ja ympäristöt mielenkiintoisia. Tekstiä on aukeamaa kohden riittävästi, ettei kirja ihan viuhahda ohi lukiessa. Tarina kaipaisi ehkä ripauksen lisää toimintaa.

Aarteenetsinnän lisäksi kirja onnistuu kaivamaan esiin jännittäviä yksityiskohtia merirosvoihin liittyen. Esimerkiksi pulloposti ja aarteenetsintä on molemmat hauskoja lähtökohtia leikkeihin. Moni vanhempi varmasti arvostaa tämän tyyppistä mahdollisuutta aktivoida lasta ja tämän mielikuvitusta.

Kuten kaikissa yksilöidyissä lastenkirjoissa, sen suurin vahvuus on saada lukijat itsensä suoraan osaksi seikkailua. Siinä Nimi ja Nimi aarrejahdissa onnistuu hyvin. Siksi kirjaa voi suositella erityisesti sellaisille lukijoille, jotka innostuvat mielikuvitusleikeistä.

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 324 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!