Sami Karjalaisen vuonna 2002 ilmestynyt Suomen sudenkorennot nosti korennot parrasvaloihin ja siitä ilmestyikin kolme vuotta sitten uusi painos. Neidonkorennot menee vielä syvemmälle eksoottisten hyönteisten maailmaan. Kirja tarjoaa lajiryhmästä yksityiskohtaista tietoa, mutta päähuomion vievät kauniit, taiteelliset kuvat.
Lintuharrastajat ovat kutsuneet kuningaskalastajaa virtaavien vesien lentäväksi jalokiveksi. Neidonkorennot viihtyvät myös virtaavissa vesissä ja ovat väritykseltään vähintään yhtä säihkyviä kuin kuningaskalastaja. Kuvien väriloisto tuntuukin loputtomalta. Monipuolisista otoksista on vaikea nimetä yhtä suosikkia. Säihkeen vastapainoksi kirjan lopussa oleva, lähes mustavalkoinen kuva lepäävästä immenkorentokoiraasta on hyvin pysäyttävä.
Kirja esittelee kaikki Euroopan neidonkorentolajit sekä neidonkorentosuvut koko maailmasta. Suomessa näistä esiintyvät vain neidonkorento ja immenkorento. Niinpä kirjan tekstiosa onkin kirjoitettu suomeksi ja englanniksi. Siinä käydään läpi korentojen rakenne, elämänvaiheet, käyttäytyminen ja lisääntyminen.
Kirjan lopusta löytyy lajiluettelon lisäksi mielenkiintoinen luku Neidonkorennot kulttuurihistoriassa. Neidonkorennot esiintyvät muun muassa japanilaisessa vaateteollisuudessa, Nalle Puhissa sekä Hilja – Maitotyttö -elokuvassa.
Neidonkorennon ja immenkorennon näkeminen vaatii täsmäretkeilyä lajien suosimalle biotoopille, mutta upea kirja innostaa varmasti monet kesäretkelle virtaavien vesien äärelle.