Noituri-sarjallaan maailmanmaineeseen nousseen Andrzei Sapkowskin toinen sarja Hussilaistrilogia jatkuu Narrenturm-kirjan toisella puoliskolla.
Narrenturmin päähenkilönä toimii Reynevan, nuori lääkäri, joka on ajautunut pakomatkalle vehdattuaan varatun naisen kanssa. Seuralaisinaan hänellä on pari kohtalotoveria, jotka osaltaan avaavat hänen silmiään elämän eri puolille. Silmien availu kannattaa, sillä erilaista katsottavaa näkyy joka puolella.
Narrenturm ei ole mikään kauhean syvällinen lukukokemus. Reynevanilla ei ole suuria päämääriä ja kirjaa voi hyvällä syyllä mainostaa satunnaiseksi matkakertomukseksi. Reynevania kiinnostaa eniten kauniin naisen seura, se kuka kyseinen nainen on, ei ole niin tärkeää. Tämän huomionhaun seurauksena kuitenkin saadaan hänet liikkeelle ja joutumaan jatkuvasti yhä syvempiin ongelmiin.
Sapkowskin kirjoitustapa on mukaansatempaavaa ja kirja ei säästele kuvailussa. 1400-luvun Keski-Eurooppa on mielenkiintoinen seikkailutanner ja se on toteutettu uskottavasti. Tapani Kärkkäisen käännöstyö jatkaa korkealla tasollaan.
Kahtia jaetut kirjat eivät koskaan ole olleet minun mieleeni. Julkaisumielessä ymmärrän, miksi tähän on päädytty, mutta vuoden tauko lukukertojen välillä usein kadottaa kirjan tunnelman. Narrenturmissa onneksi rakenne on hieman episodimainen, joten katkos on luonnollisessa kohdassa, eikä siten häiritse liikaa lukukokemusta. Ensimmäisen osan etsiminen käsiin on kuitenkin kirjasta viihtyäkseen pakollista.