Åsa Lantzin aikaisemmasta Kiinalainen tyttö -dekkarista tuttu entinen reportteri, nykyinen kotirouva, Isa Montgomery haistaa jutun kuin jutun. Kun hän kuulee tarinan kodittomista miehistä, joilla on ”toinen elämä” Kiinassa ja jotka ovat alkaneet reissata Göteborgin ja Shanghain välissä sekä ansaita jopa rahaa jostakin, hän haluaa tehdä aiheesta elämänsä jutun. Tai oikeastaan toisen, koska ensimmäinenkin on vielä hiukan kesken. Hän tapaa kodittoman Ruususen, jonka kumppani Henning lähti myös Shanghaihin, mutta ei palannut. Hän ei lähtenytkään samojen järjestäjien kautta kuin toiset, aikaisemmin matkoilla olleet konkarit.
Myös komisario Mario Tumm, ohjaaja Viggo Sjöströmin kumppani, on kuullut samoja tarinoita ja kuin tilauksesta Viggo saa tarjouksen, josta on mahdoton kieltäytyä. Hänelle ja teatteriseurueelle tarjotaan mahdollisuus esiintyä Shanghaissa vain yksissä upeissa juhlissa. Sen jälkeen tilaaja lupaa rahoittaa koko heidän näyttämönsä toiminnan Göteborgissa. Viggo joutuu penkomaan myös kodittomien miesten tarinaa sekä heidän toimiaan Shanghaissa, koska tilanne kotimaassa ja kotioloissa on ajautunut kriittiseksi. Jonkun on pakko olla kotona pitämässä silmällä Saraa – tällä kertaa se on Mario!
Shanghaissa omalaatuinen herra Sun valmistelee omia juhliaan, joista on tuleva ennennäkemättömät ja varsinkin rekvisiitan puolesta erittäin erikoislaatuiset. Samaan aikaan joku yllyttää eräällä sivustolla nuoria itsemurhaan ja kaikki vihjeet tuntuvat johtavan samaan suuntaan. Lopulta jännitys kulminoituu juhliin ja tarina itsessään vie lukijan välillä aina 1900-luvun alkupuolelle, jolloin ensimmäiset madonluvut luettiin.
Melkoinen järkäle kirjaksi, kuten trilogian ensimmäinenkin osa. Tämä ei ole suoraan jatkoa Kiinalaiselle tytölle, mutta toki se kannattaa lukea ennen tätä. Miehemme Shanghaissa on jännäri, joka paljastaa paitsi pohjoismaisen hyvinvoinnin nurjat puolet, joita ei voida korjata ja jotka jätetään mieluummin näkemättä, myös kiinalaisen kulttuurin osia, joista emme voi aina olla täysin selvillä tai joita emme voi hyväksyä.
Kirja puhuttelee myös nuorten itsemurha-ajatuksilla sekä internetin käytöllä, mutta myös sitä kautta saaduilla hyvillä ystävyyssuhteilla ja äärimmäisellä neuvokkuudella, jota vain hullunhurja nuori voi keksiä. Tarjolla on monenlaista jännitystä aina äärimmäisen mustasukkaisesta aviomiehestä samaa sukupuolta olevan pariskunnan adoptio-ongelmiin sekä Kiinan ihmisoikeuksiin ja salattuihin totuuksiin. Hyvä perusjännäri, jonka kanssa ei taatusti pitkästy!