Tarja Tornaeus: Matka alkoi Morris Minillä

Matka alkoi Morris Minillä

Matka alkoi Morris Minillä on todella lukuelämys. Innostuneena tartuin siihen ja paitsi että teksti todella kulkee, koska on niin reipasta ja hyvin jäsenneltyä, niin sisältö onkin sitten vielä asia ihan erikseen.

Tarja Tornaeus on kirjoittanut romaanin, mutta se on aika lailla omakohtainen. Hän muistaa asioita jo hyvin varhaisesta lapsuudestaan ja oppi lukemaankin neljän vanhana. Havaintoja on tehty aina ja kaikesta.

Kun kerrotaan vaikkapa sellaisesta, että ihminen kokee eläneensä ennenkin, se on aihe, josta ei juuri puhuta, mutta aika moni kokee näin. Monia muitakin yliluonnollisia juttuja otetaan esiin ja niistä kerrotaan niin, ettei ole mitään sen kummempaa mystiikkaa. Kun näistä lukee, alkaa omista mielen syövereistä nousta esiin yhtä sun toista. Tämän takia oli kirja laskettava välillä käsistä, koska jäin miettimään kaikkea lukemaani ja mitä se nosti muistoista. Kuinka niitä yritti saada jotenkin ”arkisempaan” muotoon.

Tästä kirjasta tuli todella hyvä olo ja sellainen, että soisi monen lukevan tämän ja saavan samalla vähän niin kuin armahduksen sille, että ei ne omat kokemukset olekaan niitä höpö-höpö-juttuja. Olen niin monilta kuullut uskomattomia tapauksia, mutta kun ei niistä voi juurikaan puhua, ei uskalla, kun pelkää leimautuvansa.

Kirjaa ei ole kirjoitettu niin, että se jotenkin paasaisi, koska muutoin se voisi jäädä lukematta. Se on kirjoitettu lämmöllä, että sen tuntee ja ottaa omakseen.

Lukusuositus käsi sydämellä.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kinin haastattelu. Kaikki vinkit »

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 325 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!