Miika Korkatti: Mahdotonta : Maailman kyseenalaisin self help -kirja silmänkääntäjältä, joka ei koskaan saanut elämäänsä kuntoon

Ota tästä selvää! Semmoinen säheltäjä. Selvä ADHD-tapaus. Sinne ja tänne menijä.

Siinä ensimmäinen mietteeni taikuri Miika Korkatin kimpussa. Vuonna 1992 syntynyt pojankloppi jakamassa neuvoja elämänhallintaan! No eipä todella hyvältä haise. Eikä ihme, jos kaveri oli sanonut kuultuaan, että Miika työstää self help -kirjaa: ”Laittaisit nyt vaikka alkuun oman elämäsi kuntoon.”

Vaan mitäs: paras mahdollinen ohjaajahan hän on kokemallaan nuoruuden piittaamattomuudellaan:

”Myöhemmin olin epäonnistunut koulussa, saanut potkut töistä, menettänyt asuntoni ja lopulta paljastunut huumeita salassa vetäväksi addiktiksi. Kuinka olin loppuviimein hypännyt amfetamiinipäissäni isäni autoon ja sammunut rattiin.”

Varsinainen kokemusasiantuntija jo nuorena.

Mutta sitten 21-vuotiaana tuli ilta, jolloin todellisuudentaju hämärtyi, nyt ei nautintoaineista vaan – osui oikea kortti käteen, tai oikeastaan koko korttipakka. Kaveri näytti korttitempun.

”Seuraavana päivänä kävin ostamassa Lempäälän R-kioskilta korttipakan. – – – ensimmäisenä vuonna treenasin korttipakan käsittelyä noin 5-10 tuntia päivässä. Se tarkoittaa vähintään 1865 tuntia uurastusta vuoden sisään. Taikuus oli nimittäin täydellinen harrastus kärsimättömälle luonteelleni.”

Siinä se.

Nyt Miika jakaa kirjassa seitsemän neuvoa ja muistisääntöä niille, jotka kaipaavat elämänmuutosta ja hallintaa, mutta jotka eivät usko itseensä.

Napataan tähän ensimmäinen ja viimeinen yllykkeeksi muutoksen eli menestyksen tielle: 1. Kaikki lähtee kunnianhimosta: ota selvää, mitä sydämesi janoaa ja vastaa kutsuun. 7. Siedä kaaosta: olemalla itsellesi armollinen kykenet paremmin kohtaamaan sisäiset hirviösi. Näin voit tehdä rauhan itsesi kanssa.

Miika tahtoo sanoa koulupudokkaille: muitakin teitä menestykseen on kuin koulutie. Ja näyttää sen omalta kohdaltaan, kuinka kävelevästä katastrofista tuli menestynyt taikuri. Ja suht nopeasti eli neljässä vuodessa.

Eipäs tyrmätä teosta, sen sijaan sanottakoon: Hyvä lisä lukemattomien amerikkalaisten menestymisoppaiden joukkoon. Persoonallisempi, läheisempi siksi koska kirjoittaja pistää siinä oman persoonansa likoon; toisin sanoen Miika repii itsensä palasiksi ja kokoaa palasista paremman.

hikkaj

SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita - myös lukiessa. Opettaja - ollut. Kieli kaikki kaikessa - suomen kieli. Ei Kilven voittanutta - Volterin eikä Eevankaan. Kotiblogipottu. Kaikki vinkit »

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 327 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!