Muutama vuosi sitten ilmestynyt Maestro Markus & Fiktio Fakta: Kansanmusiikin kyydissä oli positiivinen yllätys, joten on hienoa huomata, että kirja ei jäänyt ainokaiseksi. Tällä kertaa Maestro Markus ja Fiktio Fakta suuntaavat päiväkotiin ja luvassa on hauska oppitunti erilaisten kansantanssien parissa. Ottaen huomioon, että Markus Rantasella ja Marko Laihisella on todellisuudessa taustalla satoja esiintymisiä sekä alakoulussa ja päiväkodeissa, kirjan juoni epäilemättä pohjautuu myös vankkaan kokemukseen.
Pienten lasten kiinnostus vanhanaikaisia kansantansseja kohtaan saattaa tosin ensireaktiona kuulostaa kyseenalaiselta, mutta toisaalta ehkä se ei sittenkään ole niin erikoinen ajatus. Kirjassa esitelty Tikkuristi esimerkiksi tuo kovasti mieleen suositun Dance Dance Revolution -tanssipelin ja uskon, että lapsia ei ole lainkaan vaikeaa houkutella tähän kilpailulliseen soolotanssiin mukaan.
Kirjassa esitellään myös soittimien historiaa, sikäli kun ne liittyvät tanssimiseen. Miksi me suomalaiset esimerkiksi sanomme, että jokin asia on ihan hanurista? Se johtuu harmonikan hieman kyseenalaisesta maineesta. Tämän soittimen ansiosta paritanssit aikoinaan yleistyivät, ja kaikki eivät suinkaan pitäneet hyvänä sitä, että nuoret alkoivat tanssimaan keskenään ilman valvontaa. Tuleepa sekin käsitellyksi miksi tanssiminen ei ole nykyään enää samanlaisessa vedossa.
Kuten edellisessä osassa, tämänkin kirjan yhteydessä piti julkaista videoita joissa tansseja näkee käytännössä. Valitettavasti koronopandemiasta johtuen videoita ei kuitenkaan toistaiseksi ole voitu kuvata, joten niitä joutuu vielä hetkisen odottamaan. Elina Jasun yksityiskohtaiset kuvitukset auttavat kuitenkin pitkälle ja tietysti Youtubesta löytyy muiden kuvaamia tanssivideoita niille jotka sellaisia kaipaavat. Kaiken kaikkiaan kirja on oikein oivallinen aloituspiste kaikille joita tanssikärpänen on päässyt puremaan!