Marcus on nuori mies, joka sattuu väärään paikkaan väärään aikaan. Marcus on kavereidensa kanssa livistänyt koulusta pelaamaan lisätyn todellisuuden peliä, Harajuku Fun Madnessia, kun San Franciscossa tapahtuu massiivinen terrori-isku. Marcuksen kaveri loukkaantuu, mutta kun kaverit yrittävät pyytää apua, Department of Homeland Security nappaa heidät talteen epäiltyinä terrori-iskuista ja kuljettaa jonnekin aggressiivisiin kuulusteluihin, joissa ei tavallisista pidätettyjen oikeuksista ole tietoa.
Marcus ei katoa järjestelmän pyörteisiin, vaan pääsee vapaaksi. DHS lupaa kuitenkin pitää Marcuksen tekemisiä silmällä. Marcus ei lannistu, vaan aloittaa vastarintaliikkeen. DHS on tehnyt San Franciscosta poliisivaltion ja piinaa terrorismin vastaisen sodan nimissä viattomia kaupunkilaisia. DHS on muun muassa laittanut Marcuksen läppärin tarkkailuun. Marcus ei hätkähdä, vaan rakentaa Xboxista ja vahvasti salatusta Linuxista Xnet-verkon, jota DHS ei pysty vakoilemaan. Pikkuhiljaa Marcuksesta tulee jonkinlainen vallankumousjohtaja, joka organisoi vastarintaa DHS:ää kohtaan.
Little Brother on nuortenkirjaksi tuhti paketti. Se on vallankumouksellinen ja opettavainen. Se kannustaa vastustamaan mielivaltaa ja yksityisyyden loukkaamista epämääräisen yleisen hyvän nimissä. Kirjaan mahtuu paljon luennointia tarpeellisista asioista, kuten kansalaisoikeuksista ja kryptografiasta. Se on julma kuva kylmästä tulevaisuudesta – tai nykypäivästä, kyllä maailmaan näin hullua menoa terrorismin (ja piratismin ja lapsipornon) vastaisen taistelun nimissä mahtuu. Little Brother on moderni version Vuonna 1984:stä ja sellaisena sekä pelottava että tarpeellinen.