Tämä kirja on sellainen aarre, että olen onnellinen siitä, miten paljosta se hyllyssäni minua muistuttaa.
Ostin tämän kirjan kirjailijalta itseltään, koska olin niin kovin ihastunut hänen kuviinsa ja teksteihinsä; siihen, miten luontoa voi kuvata. Mika Honkalinna on tehnyt useita palkittuja huippuluokan luontokirjoja. Lintumies on romaani, kaunokirjallinen teos ja jotenkin oli vain polttava tarve saada se.
Onneksi uskoin itseäni ja hankin kirjan. Luin sitä hitaasti, luku kerrallaan, katselin nauttien kaikista kuvista, joita eteeni avautui, niin kuvallisesti kuin kielikuvinakin. Mietin ja makustelin jokaista asiaa ja painoin mieleeni. Nautin tunnelman luomisesta, jossa Mika Honkalinna on aivan lyömätön.
Naisena olin mukana miesten maailmassa, missä oli kaikkea mielenkiintoista. Oli kaiken aikaa sellainen fiilis, että istun oksalla, jos en ihan ylimmällä, niin jossain lähistöllä ja olen mukana. Kuulen, miten siellä miehet haastaa elämästään, isäsuhteistaan ja sitten otetaan huikkaa. Laitetaan evästä ja tarkkaillaan luontoa.
Retkille on lähdetty lintuja bongaamaan. Porukan hupiveikko, Sepi, joka välillä eksyy omille retkilleen, on se, joka rakasti pöllöjä. Sepi on se kirjan päähenkilö, johon kaikesta huolimatta jollain lailla ihastuu.
Oli vaan jotenkin niin mahtavaa olla näillä retkillä mukana tämän kirjan puitteissa ja saada tietää, millaisia lapsuusmuistoja näillä veijareilla oli. Läppä lentää ja sitten välillä ollaan vakavien asioiden äärillä.
Kuvia on! Onneksi, sillä aina kun on lukenut jotain niin pysäyttävää, on upeaa hengähtää hetkeksi kuvan äärelle. Mika Honkalinnan kuvat ovat kauniita, herkkiä ja antavat kappaleen luontoa suoraan sieluun.
Suosittelen tätä kirjaa ihan kenelle vaan, sillä se antaa paljon. Juuri huomasin, että kustantajan sivuilta saa vielä ihan pilkkahintaan. Voisi ostaa lahjaksi!