Lakritsi on maailmanlaajuinen herkku, josta on muuhunkin kuin naposteluun. Lakritsi-kirjassa on ohjeita niin makeisiin herkkuihin kuin reseptejä ruokapöytään.
Lakritsin kansi tuo jo veden kielelle ja voi melkein maistaa lakun maun suussaan. Lukiessa kuitenkin oppii, että lakritsia on moneen muotoon. Reseptien lisäksi kirjassa on tietoa herkusta sekä yllätykseksi hyöty- ja haittavaikutuksia. Mitäänhän ei saa syödä liikaa, mutta niin lakritsissa kuin salmiakissakin piilee pieniä vaaroja.
Ruokapöytään oli mielestäni liikaa kalaruokia, enkä ensimmäisenä itse näitä kahta ainesta alkaisi yhdistämään. Itse pidän teema-aiheisista keittokirjoista, kun taas jotkut saattavat löytää opuksista vain yhden kokeiltavan reseptin. Karkkien puolesta Lakritsi sopii lakunapostelijoille, mutta ei haittaisi, jos on muutenkin innostunut kokkaamaan. Voihan sitä vain kuolata kirjaa selatessa, mutta silloin menevät hyvät reseptit hukkaan.