Tämä kirja oli ihan pakko ottaa lukulistalle, koska halusin tietää millaista on olla naisena musiikin maailmassa. Miten naiset otetaan vastaan, miten heitä kohdellaan ja ovatko he uskottavia.
Vaikka elämme nykymaailmassa, jossa naisen asema on mukamas ihan tasaveroinen miesten kanssa, niin ehei, ei ole. Ihmisinä meillä pitäisi olla yhtäläiset oikeudet toteuttaa itseään tai ylipäätään elää.
Tässä kirjassa esitellään monta naisartistia musiikin saralta, miten loistavia he ovat, kuinka upeaa musiikkia he esittävät, kaikki se taito ja karisma on todella mahtavaa. Vaan miten sitten siellä taustalla kohdellaan, niin ei aina mitenkään hyvin.
Lailasta Almaan -teoksessa käydään pitkällä aikavälillä läpi lukuisat suomalaiset naisartistit, heidän tuotantonsa ja sitä glamouria, mutta myös sitä vähättelyä ja polkemista. Olin ihan järkyttynyt, kun luin miten naisräppäreitä on kohdeltu! Räppääminen on muka niin maskuliinista, etteivät naiset siihen kykene. Kun on kyse musiikista, luovasta taiteesta, niin on hämmästyttävää, miten siitä on noustava barrikadeille huutelemaan kaikkea ikävää.
Koko kirja on niin tuhti paketti ja sitä lukiessa taas muisti monta hyvää artistia ja miten on heistä tykännyt. Kaikki on esitelty hyvässä järjestyksessä, tiedolla ja taidolla. Vaan jos on muka kuvitellut, että naiset ja miehet olisivat samalla viivalla musiikin saralla, niin kyllä napsahti paha nakki.
Jäin kyllä ihan vakavasti miettimään, miten se voisi olla keneltäkään pois, tekeekö musiikkia mies vai nainen? Onko ihan pakko heittää sitä kuraa niskaan – on, juu se on tätä nykyaikaa ja kaikilla siihen oikeus, mutta mitä sillä voitetaan?
Kirjassa on kuvaliite, missä upeita kuvia upeista artisteista!
Tää kirja kannattaa lukea ja miettiä omaa käytöstään, että jos ei jonkun musiikista tykkää, niin onko sitä kuulutettava kaikille. Jokaiselle kuitenkin on jotain, mistä tykkää ja siitä voisi kertoa.