Miina Supinen: Kultainen peura

Kultainen peura

Olen aina pitänyt Miina Supisen kirjoista ja olipa vaan kiva yllättyä tästäkin. Siis todella yllättyä, koska Kultainen peura oli jälleen erilainen. Jos monet kirjailijat noudattavat jotain sellaista omintakeista kaavaa, niin Miina Supinen hyppää aina johonkin ihan uuteen.

Jotenkin tiesin, että hän pitää fantasiasta, mikä on minulle täysin vieras alue. Kultainen peura hyppääkin 1800-luvulle ja paneutuu sen ajan naisen elämään, kuinka on lähes pakko lähteä opiskelemaan opettajaksi, ettei joudu naimisiin. Äärimmäisen mielenkiintoista ajankuvaa.

Päähenkilönä on Tilda, alunperin Mathilda, hyvästä perheestä, Viipurissa kasvanut. Hän pitää muistikirjaa, josta on monet kappaleet kirjassa.
Tilda tutustuu Jelenaan, joka taas on kasvanut Kiril-setänsä holhouksessa Heistä tulee ystäviä ja kaiken aikaa lukijana ärsyttää koko Kiril-setä.

Naisen elämä ja se millaista ja mitä opiskelu opettajankoulutuksessa on ollut on vaan niin mielenkiintoista. Se on kuin seikkailu jonnekin menneisyyteen. Supinen on ottanut hyvin selvää historiasta.

Kun kerrotaan näistä henkilöistä, joiden elämää on kuvattu erittäin kiehtovasti ja niin, että sitä on siellä heti mukana, niin kappas, kun mukaan tulevat kaikenmoiset tarinat. Niitä on Mathildan muistikirjassa ja kertojana muun muassa Nikita Päästäinen.

Kultainen peura tarjoilee upean kattauksen ihan kenelle tahansa, sillä se vaan on niin monipuolinen ja antoisa, että toivoisin monen tutustuvan tähän niin kovin rikkaaseen kirjaan.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kinin haastattelu. Kaikki vinkit »

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 324 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!