Avaussivujen kuvissa lukijaa katselevat suopöllö ja lapinpöllö. Tämä on hyvä johdatus teemaan, sillä pöllöt ovat linnuista jo elintavoiltaankin erityisen kiehtovia. Jatkossa lintuja esiintyy monipuolisesti eri lajijryhmistä ja niitähän riittää, sillä kirja kertoo maailmassa tavatun 9 740 lajia, joista Suomessa Birdlifen mukaan vain 475.
Dinosauruksista ja fossiileista alkava teksti jakautuu 15 eri teemaan ja lopussa on visailu-osio päälle. Linnuissa riittää loputtomasti mielenkiintoista tietoa ja tutkittavaa. Siksi tällaisessa teoksessa on pakko tiivistää paljon ja pysyä tiukasti teemassa, etenkin kun tekstille on tilaa melko vähän.
Kirjassa on uutta ja vanhaa tietoa. Se esittää kysymyksiä ja pyrkii vastaamaan niihin. Erityisen onnistuneita ovat mielestäni teemat mitä linnun nokka kertoo tai mihin lintu tarvitsee pyrstöä? Uutta näkökulmaa tuo ajatus, että näennäisen kömpelösti lentävät metsälajit kuten närhi tai tiaiset ovat lentotaitureita nekin puikkelehtiessaan äänettömästi tiheässä metsässä.
Runsas kuvitus tukee tekstiä hyvin. Kun lukee vaikkapa linnun jaloista, voi samalla katsoa kuvista, miltä eri lajien jalat näyttävät.
Kirjan nimi on osuva, sillä teos tuo lintujen monipuolisen kiehtovuuden hyvin esiin. Parhaiten se sopii niille, jotka haluavat tietää siivekkäistä muutakin kuin että ne osaavat lentää ja laulaa. Lopussa voi testata tietojaan kevyemmin tai vakavammin Trivial-osion parissa.