Leena Landerin kymmenes romaani sijoittuu Suomen sisällissodan aikaan, mutta ennen kaikkea se on vahva ihmiskuvaus. Päähenkilöt, jääkäri Aaro Harjula ja vankina oleva Miina, ovat erilaisia persoonia, kuin usein sota-ajan kuvauksissa. Harjula on herkkä, vaikka yrittää välillä muuta teoillaan näyttää. Miina taas on kovasisuinen ja mystinen nainen. Lukujen välillä olevat eläin- ja metsätyskirjojen susisisitaatit saavatkin vertaamaan Miinaa ja ahdistettua naarassutta.
Oman mausteensa keitokseen tuovat punaviiniä litkivä tuomari Emil Hallenberg, vajaamielinen Konsta sekä äitinsä menettänyt pikkupoika Eino. Tarina on fiktiivinen, mutta taustalla on paljon tositapahtumia, joista on kerrottu tiivistetysti kirjan lopun jälkisanoissa.
Nykyhetki ja takaumat vaihtelevat sujuvasti, kuten Landerin edellisissäkin kirjoissa. Hänellä on taito luoda jännitettä muutamalla sanalla, saaden lukijan pohtimaan, että mitä oikeasti on tapahtunutkaan. Käsky on monipuolinen kirja. Se valottaa omalla tyylillään sisällissodan raakoja tapahtumia, kertoo Einon selviytymistarinan, on ihmissuhdedraama ja toimii myös jännityskertomuksena. Kirjaan pohjautuva elokuva tulee ensi-iltaan ensi vuoden alkupuolella.