Svend on St Lucialta käsin toimiva merimies, joka kuljettaa moottoriveneellään asiakkaitaan pitkin Karibianmeren Isoja Antilleja. Nyt mukana on salaperäinen Barnaba Moretto, joka vaikuttaa epäilyttävältä kovanaamalta, mutta joka maksaa hyvin. Svend ei kysele edes Moretton tyttöystävästä. Merihätään joutunut toinen alus aloittaa tapahtumasarjan, jossa kapinalliset voimat kahakoivat valtaapitävien kanssa ja jossa riippumattomallakin toimijalla on välillä kuumat paikat. Vallankumouksen lippujen liehuessa on häikäilemättömien opportunistien tilipäivä.
Hugo Prattin erinomainen Mies ja seikkailu -sarja täydentyy nyt neljännellä osallaan Karibian miehellä. Se on Prattin vanhin tuotos tähän 1970-luvun lopulta 1980-luvun alkuun ilmestyneeseen Sergio Bonelli -kustantamon sarjaan, johon kuuluu myös 26 muuta teosta lukuisilta italialaisilta sarjakuva-artisteilta. Karibian mies poikkeaa tyyliltään oleellisesti muista Prattin Mies ja seikkailu -albumeista, sillä dialogin osuus on olennaisesti suurempi ja surrealistiset elementit ovat vähäisempiä. Syynä lieneekin se, että tällä kerralla vain piirrokset ovat Prattin käsialaa; käsikirjoitus on Decio Canzion. Muut kolme suomeksi julkaistua sarjan albumia luottavat enemmän kuvien voimaan, kuumehoureisiin ja brutaaliin toimintaan.
Kerronnaltaan ja kuvastoltaan Karibian mies on selvää sukua Prattin Corto Maltese -sarjalle, eikä pelkästään merellisen elementin vuoksi. Svend on lähempänä onnenonkijamerimies Corto Maltesea myös henkisesti. Rauhallinen, omissa asioissaan pysyttelevä mies pystyy tarpeen tullen käyttämään hoksottimiensa lisäksi myös muuta aseistusta.
Hugo Prattin osuus Mies ja seikkailu -sarjaan on kokonaisuudessaan laadukasta seikkailusarjakuvaa, jossa joukossa Karibian mies – vaikkei ehkä suurimmaksi suosikikseni noussutkaan (se paikka on varattu Suuren Pohjolan miehelle) – pitää päänsä vakaasti pinnalla. Suosittelen.