Tarttuu mihin tahansa Raija Siekkisen kirjoista, tunnelma on aina samanlainen. Novellit kertovat naisista kellumassa tilanteessa, joiden aikana tai jälkeen jokin heidän elämässään muuttuu. Kaikkea hallitsee haikeus, joka syntyy menneisyyden käsittelystä ja unettomista öistä, joita hallitsee muistojen paino.
Näin on myös Siekkisen viimeiseksi jääneessä kokoelmassa Kalliisti ostetut päivät. Hienovaraisten novellien nimet tarjoavat lukijalle avaimen tulkintaan. Kaftaani, vene ja talo joka oli kurovat kriisin näkyviin konkreettisen esineen kautta. Veneessä nainen kunnostaa uuden miehensä kanssa pakkomielteisesti entisen miehensä rakentamaa venettä. Talo, joka oli kytkeytyy naisen muisteloihin vanhasta kotitalostaan ja sen aikaisesta elämästään.
Muistojen kautta novelleissa on aina monta aikatasoa ja todellisuutta yhtä aikaa. Päivät valuvat ja päähenkilön mietteissä elävät entiset miehet, ystävät ja naapurit sekä nykyiset ja pian jo ehkä menneet miehet. Yhdestä hetkestä sukelletaan toiseen, toisiin samanlaisiin mutta jo menneisiin.
Tekstit aukeavat lukijalle kuin palapelit. Alkutilanteeseen voi olla vaikea päästä sisälle, mutta sitten tietoa tippuu hiljalleen rivien sekaan. Lukijan on koottava palaset yhteen, piirrettävä henkilön elämäntarina tai –tilanne. Novellin lopussa tilanne usein laukeaa ja koittaa, jos nyt ei uuden elämän alku, ainakin jonkin tilanteen päätös.
Itsekin Finlandia-palkintoehdokkaana ollut Siekkinen nousi viimeksi esille, kun Joel Haahtelan Katoamispiste (2010) valittiin Finlandia-palkintoehdokkaaksi. Monitasoinen romaani käsittelee miestä, joka etsii kirjailija Raija Siekkistä ja hänen mielenmaisemaansa. Kyseistä teosta värittää sama tunnelma kuin Siekkisen novelleja. Todellisuus, uni ja muistot sekoittuvat tarjoten lukijalle mahdollisuuden kellua myös oman elämänsä syövereihin ja etsiä Hänen elämänsä parhaat vuodet, kuten novellikokoelman viimeisen tekstin nimi kuuluu.