Afganistania hallitsevat miltei yksinomaan miehet. Siinä missä pojan syntymä on juhlan aihe, tytön syntymää saatetaan surra. Nainen, joka ei synnytä poikalasta, on häpeäksi perheelle. Onkin monia vippaskonsteja poikalapsen syntymisen takaamiseksi. Tyttölapsi saatetaan pukea pojaksi ja hän elää sosiaalisesti poikana, kunnes perheeseen syntyy poikalapsi tai tytön murrosikään saakka. Kyseessä on bacha posh; tyttö, joka kasvatetaan väliaikaisesti poikana.
Toimittaja Jenny Nordberg toi ilmiön julkisuuteen New York Timesin artikkelissaan vuonna 2011. Kabulin tyttöjen salaisuus -kirjassa hän syventää aihetta matkakertomusten ja henkilökuvien avulla. Nordberg on päässyt ainutlaatuisella tavalla sisään Afganistanin yhteiskuntaan ja kaivanut tietoja vaietusta aiheesta. Hän on myös tutustunut sukupuolikäsitykseen ja perehtynyt Afganistanin tilanteeseen perin pohjin.
Kirja on kuin hitaasti avautuva kukka. Aluksi bacha posh tulee Nordbergille yllätyksenä ja hänen on vaikea löytää tietoa aiheesta. Vähitellen erinäisten kontaktien kautta hän pääsee syvemmälle aiheeseen ja haastattelemaan poikana eläviä ja eläneitä tyttöjä ja heidän vanhempiaan. Useimmiten kyseessä on koulutetumpi perhe, jolloin he haluavat antaa tytön maistaa vapautta ennen avioliittoa. Mutta myös köyhemmät tuntevat käytännön. Siinä missä pikkutytöt opettelevat kotona tulevaa kotirouvuutta varten, voivat bacha posh -tytöt auttaa töissä ja ansaita perheelle rahaa.
Bacha poshina eläneet tytöt Nordberg alkaa tunnistaa siitä, että he uskaltavat katsoa silmiin, eivätkä ole yhtä ujoja kuin kanssasisarensa. Ehkä tulevaisuudessa bacha posheina eläneet tytöt uskaltavat vaatia enemmän oikeuksia tai ainakin heillä on jonkinmoinen toivon kipinä.