Jouluksi kotiin, Takku! on Ulrike Fischerin kirjoittama ja Barbara Korthuesin kuvittama lastenkirja. Kirja on toinen Fischeriltä suomennettu lastenkirja.
Jouluksi kotiin, Takku! on tarina löytöeläinkoirasta, joka lähtee etsimään kotia juuri ennen joulua. Ensin Takku ei tunnu kelpaavan minnekään, mutta onneksi löytää itselleen sopivan kodin maatilalta. Siellä hän on hyödyksi etsimällä ulos lähteneen pienen karitsan.
Tarina on hyvin suoraviivainen. Yksin jäävä Takku vaeltaa paikasta toiseen, ja tulee torjutuksi. Kirjan surulliset lähtökohdat saattavat olla painostavia ihan pienimmille lukijoille. Kodin etsiminen vie valtaosan kirjasta ja saattaa surettaa, kun Takku ei kelpaa mihinkään kotiin.
Barbara Korthuesin taide tuntuu tyyliltään hyvin klassiselta. Se toi minulle mieleen monet lapsuuteni lastenkirjat. Kuvituksessa on paljon yksityiskohtia ja värisävyt ovat hillittyjä.
Jouluksi kotiin, Takku! on sydäntä lämmittävä tarina. Se sopii erityisen hyvin joulunodotukseen, mutta toimii varmasti muuhunkin aikaan.