Oma suhde uskontoon ja Jumalaan ei ehkä ole se kaikkein kuumin ja suosituin kaunokirjallinen aihe tässä ajassa ja yhteiskunnassa, joka on enenevässä määrin uskonnottomampi ainakin verrattuna siihen, miten kristillinen uskonnollisuus on perinteisesti ymmärretty. Kirjailija Merete Mazzarella pohtii kuitenkin uusimmassa kirjassaan Jotain muutakin kuin tämä omaa suhdettaan uskoon, uskontoon ja Jumalaan; osin veljen ja ystävien kuoleman tähden ja osin siksi, että hän myös oman ikänsä puolesta ymmärtää pian itsekin kohtaavansa kuoleman.
Mazzarella lähestyy aihetta käymällä läpi sitä, mitä kirjailijat ennen häntä ovat aiheesta kirjoittaneet ja kokeneet ja vertailemalla tätä sitten omiin havaintoihinsa ja tuntemuksiinsa niin arkisessa elämässä kuin kirkollisissa toimituksissakin. Erilaiset näkökulmat vaihtelevat hyvin yleisistä teoreettisista pohdinnoista todella käytännölliseen elämän tarkoituksen etsimiseen eikä äänessä missään nimessä ole vain uskovat vaan ääneen pääsevät myös ne, jotka eivät joko usko ollenkaan tai eivät usko ainakaan siihen kristilliseen käsitykseen Jumalasta, joka Pohjoismaissa on valtausko.
Mazzarellan tapa kirjoittaa hyvin henkilökohtaisesti ja paikoin jopa päiväkirjan omaisesti säilyttäen kuitenkin rikkaan kaunokirjallisen ilmaisun on huikea ja tekee haastavampienkin kohtien lukemisesta nautinnollista. Meille kaikille tekee varmasti aika-ajoin hyvää pohtia omaa suhdettamme muuhun kuin tähän hetkeen ja Jotain muuta kuin tämä parissa on hyvä hiljentyä omiin kokemuksiin ja ajatuksiin uskosta.