Osmo Soininvaara: Jäähyväiset eduskunnalle

Jäähyväiset eduskunnalle

Osmo Soininvaara on toiminut ministerinä, kansanedustajana ja vihreiden puheenjohtajana. Soininvaara palasi eduskuntaan vuonna 2011 neljän vuoden tauon jälkeen. Mutta jokin oli muuttunut. Eduskuntatyöskentely oli muuttunut pinnalliseksi ja nopeita julkisuusvoittoja metsästäväksi.

Soininvaara kirjoittaa blogia, jolla on viikottain tuhansia lukijoita. Hän on tottunut pohdiskelevaan tyyliin ja argumentointiin ja on pettynyt, että muut kansanedustajat tyytyvät vain pintaraapaisuun asioita käsiteltäessä. Soininvaaralla on mielipiteensä myös “historiallisen huonosta” hallituksesta, Suomen talouskehityksestä, kunta- ja soteuudistuksesta sekä siitä, kuinka eduskunnassa tulisi työskennellä.

Soininvaara argumentoi ansiokkaasti, eikä hänen kanssaan ole vaikea olla samaa mieltä. Kuitenkaan en voi olla pohtimatta kuinka paljon tekstin takana on katkeruutta ja pettymystä siitä, että mielikuvat demokratian tilasta eivät olekaan sitä, mitä Soininvaara haluaisi.

Suosittelen kirjaa kaikille, jotka haluavat syväluotaavan analyysin Suomen tilasta juuri nyt, uuden hallituksen synnyn kynnyksellä.

Mari

Turussa asuva sudeettisavolainen Mari on kansatieteestä valmistunut miltei kaikkiruokainen bibliofiili. Kaikkein lähinnä sydäntä ovat elämänkerrat, sarjakuvat sekä spefi. Minua voi stalkata netissä oikealla nimelläni ja nimimerkin Seregi eri variaatioilla. Kaikki vinkit »

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 322 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!