Vanha konsti on parempi kuin pussillinen uusia! Näin on ja tämän Isoäidin kotiniksit -kirjan luettuaan ymmärtää, että niinhän se on.
Jossain kohdin mietin, että joukossa on nuorempienkin isoäitien niksejä, koska mukana on vinkkejä niin mikron kuin astianpesukoneenkin käyttöön.
Niksit on jaoteltu eri osiin, niin että keittiövinkit ovat erikseen, samoin esimerkiksi leipominen, siivous, tahrojen poisto, tavaranhoito, kasvien hoito ja kuntovinkit.
Kun sain kirjan käsiini, luin sen yhdeltä istumalta ja olin ihan innoissani! Mistä? Niin siitä, ettei tarvitse hukata rahaa, saadakseen hommat hoitumaan. Hittilistalle nikseissä nousevat viina, leivinjauhe, suola ja vehnäjauhot. Osa nikseistä on tuttuja, mutta suurin osa uusia ja sellaisia, että heti tuntee tarvetta kokeilla. Erittäin pieniä, mutta käytännöllisiä vinkkejä, jotka ovat tervetulleita nykypäivään, kun tuntuu, ettei kukaan osaa tehdä mitään ilman vempaimia tai kalliita aineita.
Kirjasta tuli pian selville, että muun muassa partavaahdosta, shampoosta, hammastahnasta ja hiusten hoitoaineesta on muuhunkin, kuin vain siihen alkuperäiseen tarkoitukseen. Vauvan hoitoöljyllä voi muun muassa kiillottaa auton alumiinivanteet.
Viinan käyttö tuli monta kertaa esille. Vaikkapa jos leivinjauhe on loppu, niin saman asian ajaa 4 rkl rommia! Perunan keitinvesi sopii moneen asiaan, kukkien kasteluunkin, joten ei kannata kaataa sitä pois.
Vasta kirjan luettuani huomasin, ettei se ollut suomalainen, vaan alkuperältään saksalainen. Isoäidit taitavatkin olla joka maassa ihan yhtä kekseliäitä.
Tämä kirja on oivallinen niksikirja. Tekee heti mieli kokeilla kaikkia! Niin, ja todella hyvä lahjavinkki.