Ensin oli Esko Hytönen, joka syntyi työläisperheeseen, asui ja eli 1950-luvulla Kalliossa. Myöhemmällä iällä hän muisteli sitä aikaa ja paikkoja, kirjoitti historiaansa runomuotoon. Enää hän ei ole täällä muistelemassa, mutta runot ovat.
Sitten oli Juhani Styrman, joka Kallion kulttuurivaikuttajana on koonnut runot ja kertoo niiden lomassa, mistä milloinkin on kysymys.
Vielä Laura Salama, jonka piirrokset Kallion kulmilta kruunaavat koko teoksen.
Hesarin kulmilla 50-luvun Kalliossa on sellainen paketti, jonka parissa voi fiilistellä, vaikka ei olisi ikinä käynyt Helsingin Kalliossa. Se kertoo siitä ajasta, kun talojen kivijaloissa oli kauppoja ja kerrostaloissa talonmiehiä. Millaisia leikkejä lapset leikkivät ja paljon muuta.
Jos taas tuntee ja tietää paikat ja ne Kallion kulmat, kirja avautuu tuttavallisemmin. On erityisen mukavaa tietää, mitä siellä on joskus ollut, mikä on jonkun tutun rakennuksen historia.
Kirjasta tulee hyvä mieli, ihan kuin olisi käynyt omassa lapsuudessaan. Vaikka elinkin sen muualla, niin tunne oli sama. Teos herätti mieleen muistoja ja uskon tämän kirjan tekevän sen jokaiselle, joka on asunut kaupungissa 1950-1960-luvulla.