Reinhard Heydrich oli SS-kenraali ja huomattava natsijohtaja, joka sai lempinimen ”Prahan teurastaja” toimistaan Prahassa saksalaisten käskynhaltijana toisen maailmansodan aikaan. Heydrich kuoli attentaatin seurauksena vuonna 1942 ja jätti vaimonsa, Lina Heydrichin, leskeksi.
Mitä ajatteli natsikomentajan leski ja millainen nainen eli SS-kenraalin rinnalla? Tätä tutkailee Terhi Rannela romaanissaan Frau, joka kertoo 1980-luvun puolivälissä viimeisiä vuosiaan viettävästä Lina Heydrichistä, jota toimittaja saapuu haastattelemaan kirjaa varten. Lina, suomalaisen Mauno Mannisen kanssa avioiduttuaan sukunimeltään Manninen, viettää hiljaiseloa kotiseudullaan Fehmarnissa.
Toimittaja kyselee ja vie siten lukijatkin Prahaan vuonna 1942, jossa kohtaamme iskuun osallistuvan Jarekin ja sen silminnäkijäksi joutuvan Franz Vargan. Kolmantena sivujuonteena on läheisessä Lidicen kaivoskaupungissa asuva Marta-tyttö, jonka yhteys tapahtumiin selviää myöhemmin.
Lina Heydrichistä piirtyy mielenkiintoinen muotokuva naisena, joka on kuolemaansa asti uskollinen miehelleen; naisena, joka on vallanhimoinen, menestyksenhaluinen ja joka ei kadu mitään, mutta suree elämänsä suuria menetyksiä. Frau on kiehtova henkilökuva, joka valaisee sotahistoriaa kiinnostavasta näkökulmasta.
Terhi Rannela on julkaissut kirjan tekemistä käsittelevän työpäiväkirjan, jossa on lisätietoja taustatutkimuksista ja kirjan kirjoitusprosessista.