Marie on nuori nainen, joka käy katolista koulua 1960-luvulla. Koulussa opetetaan lähimmäisenrakkautta, mutta kun Marie toteuttaa tätä rakkautta rakastelemalla kenen kanssa haluaa, vastaanotto onkin kovin negatiivista.
For the Love of God, Marie! luotaa rakkautta, seksuaalisuutta, uskontoa, syrjintää ja naisvihaa 1960-luvulta 1990-luvulle. Marie kohtaa ihanan miehen, joka on tosin vanhempien näkökulmasta sekä väärän värinen että vääräuskoinen ja aiheuttaa järkytystä kaveeraamalla ristiinpukeutujan kanssa. Ympäristöstä tulee jatkuvasti viestiä siitä, miten Marien seksipositiivisuus ja avoin suhtautuminen rakkauteen on väärin.
Tarina on sympaattinen, eikä synkistä piirteistään huolimatta erityisen ahdistava. Marien elämää kuvataan kuitenkin lämmöllä ja rakkaudella, mukana on paljon myönteistäkin, vaikka erilaista syrjintää kuvataankin. Sarjakuva on myös seksikäs, seksipositiivinen ja hauska.
Piirrostyyli on persoonallinen ja miellyttävä. Pohjaväri alkaa 1960-luvulla keltaisena ja haalenee pikkuhiljaa valkoiseksi 1990-luvun lähestyessä. Rajallinen väripaletti toimii hienosti. Tyylissä on japanilaisia vaikutteita, ilman että se olisi varsinaisesti mangaa.
Aiheen ajoittaisesta raskaudesta huolimatta For the Love of God, Marie! oli hauskaa ja viihdyttävää luettavaa. Ei siis ihme, että se voitti First Graphic Novel of the Year -palkinnon vuonna 2014.
Marien näkemys lähimmäisenrakkaudesta ei ihan vastaa sitä, miten isä asian tulkitsee: