Jälleen olemme kaupungissa nimeltä Fingerpori ja meitä siellä viihdyttää ystävämme Heimo Vesa kumppaneineen.
Lukiessani Fingerporeja saattaa käydä niin, etten vaan ymmärrä, mikä oli se vitsi. Sitä kuulemma sattuu ajoittain muillekin. Useimmiten työpaikan kahvipöytäkeskustelut ovatkin ihan fingerporista, mutta niin niihin tulee enemmän ymmärrystä. Tätäkin albumia lukiessa tulee vastaan strippejä, joiden kohdalla ei raksuta. Silloin kannattaa vaan mennä ohi ja palata sitten uudestaan, niin voi tuottaa elämyksen tajuta se jippo, kun se on kotvasen muhinut. Useimmiten se kuitenkin on varsin yksinkertainen.
Heimo Vesan lisäksi myös Hitler, Jeesus ja Teräsmies ovat mukana värittämässä tunnelmaa. Joka toinen aukeama on muuten värillinen, kuten aikoinaan Aku Ankan taskukirjoissa. Se ei haittaa, sillä mustavalkoisina me olemme Fingerporimme tottuneet saamaan ja mustavalkoisia ovat jututkin.
Fingerpori 5 on väritykseltään ihana lila ja sisältää 64 sivua kielellistä iloittelua. Pikkutuhmaa ja mitään kaihtamatta, asioita viritellään esiin ja väitän, että niiden oivaltaminen tuottaa mielihyvää. Fingerpori-sarjakuvia kannattaa lukea, koska ne antavat aivonystyröille hiukan työtä.