Alison Bechdelin nimi tuli tutuksi viime vuonna suomennetun Hautuukodin myötä. Hänen päätyönsä on kuitenkin melkein kolmekymmentä vuotta sitten alkunsa saanut The Dykes to Watch Out For, josta on suomennettu pieni pätkä nimellä Lepakkoelämää.
Lesbot rakastuvat, avioituvat, sopivat riitoja, hankkivat lapsia, kirjoittavat väitöskirjan, vaihtavat työpaikkaa, pettävät ja käyvät kaupassa niin kuin muutkin ihmiset. Lois, Sparrow, Ginger ja Digger-koira asuvat kimppakämpässä. Mo työskentelee kirjakaupassa, jonka omistaa Jezanna, jolla on vanhat ja sairastavat vanhemmat. Toni ja Clarice miettivät naimisiinmenoa ja lapsen hankkimista, mutta ensin Tonin pitäisi kertoa vanhemmilleen homoseksuaalisuudestaan. Lesbot ovat niin tavallisia ihmisiä, että piirtäjä itsekin yllättyy.
Sarjassa aika kuluu. Koukuttavinta onkin seurata pitkällä aikavälillä lasten kasvamista, ihmissuhteiden kehittymistä, piirrosjäljen muuttumista, vanhojen hahmojen vetäytymistä taka-alalle ja uusien esittelyä sekä Yhdysvaltojen poliittisten muutosten vaikutuksia hahmojen verenpaineeseen. Kokoelman stripit alkavat radikaalia vaihtoehtoelämää elävistä nuorista lesboista kertovana sarjakuvana ja päättyvät poliittissävytteisenä keski-ikäisistä ihmisistä kertovana saippuasarjana. Bechdel itse kuvailee sarjaa kirjan takakannessa – vapaasti suomennettuna – puoliksi kantaaottavaksi kolumniksi ja puoliksi päättymättömäksi viktoriaaniseksi romaaniksi. Lepakkoelämä pitää lopulta sisällään niin monta puolta, että sitä kaikkea on vaikea saada mahtumaan mihinkään kuvailuun.
Tällä hetkellä sarja on tauolla, ja (Wikipedian mukaan) Bechdel työskentelee toisen omaelämäkerrallisen albumin parissa. Vinkkaamani kirja on kokoelma olennaisia strippejä noin kahdeltakymmeneltä viime vuodelta. Jos haluaa olla perinpohjainen, sarjakuva on julkaistu myös pienempinä paloina, joissa kaikki stripit ovat mukana.