Viesteissä ei tulisi olla mitään raskasta tai liian tunteellista, vaan avainsanoina ovat leikkisyys ja hauskuus. Olivatpa tunteet mitkä tahansa, on päämäärä selvä: deitti pitää saada näkemään, että olet kiinnostunut, mutta niin, ettet vaikuta epätoivoiselta. Tarkastele hänen vastauksiaan ja seuraa ja tunnustele niitä kuin tanssissa.
Neittideittailu on 2000-luvun ilmiö ja deittailu ylipäänsä on siirtynyt nettiin vauhdikkaasti ja pysyvästi. Samat lainalaisuudet, jotka leimasivat perinteistä deittailua, eivät päde netissä ja sen on huomannut myös Angela Ahola, jolle yllykkeenä kirjoittaa Digirakkautta: Opas onnistuneeseen nettideittailuun toimi hänen ensimmäiset 100 nettideittiään. Kirja kumpuaa vahvasti kirjoittajansa henkilökohtaisista kokemuksista, vaikka tekstiä sidotaan myös tutkittuun tietoon.
Digirakkautta: Opas onnistuneeseen nettideittailuun ei ole kirja erilaisista nettideittisovelluksista ja niissä toimimisesta eikä kirjassa myöskään käydä läpi neittideittailun teknisiä lainalaisuuksia eli sitä kuinka algoritmit järjestelevät deittailijat ryhmiin ja yrittää sitten parittaa heidät toisilleen kuvista ja tekstistä löytyvien yhteneväisyyksien perusteella. Ahola katsoo deittailua deittailijan näkökulmasta ja käy kirjassaan läpi aihealueita ennen deittejä, deittien aikana ja deittien jälkeen. Ote on hyvin psykologia- ja viestintäpainotteinen ja kaikkiin deittailun veiheisiin annetaan runsaasti esimerkkejä esimerkiksi siitä, millaisia viestejä deitille tulisi kirjoittaa ja miksi.
Osin teos liikkuu mielestäni suorastaan vaarallisilla vesillä, sillä The Big Five -persoonallisuusteorian käyttäminen ihmisten käytöksen analysointiin ja lokerointiin deiteillä on taatusti vaikeaa jopa teoriaa hyvin taitaville eivätkä lopputulokset pelkästään toista tarkkailemassa todennäköisesti ole kovin paikkansa pitäviä, sen verran voimakkaasti meihin jokaiseen erilaiset kognitiiviset harhat kuitenkin vaikuttavat. Lisäksi kirja olisi kaivannut napakampaa pysymistä aiheessa, sillä kirjan lopussa Ahola harhautuu varsin pitkäksi ajaksi perinteisten parisuhdeoppaiden maaperälle puhumaan parisuhteen rakentamisesta ja siitä, kuinka parisuhteen saa kestämään pitkään.
Digirakkautta: Opas onnistuneeseen nettideittailuun on kuitenkin hyvä johdanto nettideittailuun ja sen avulla lukija kykenee päivittämään deittailusanastonsa nykypäivään ja saamaan arvokkaita vinkkejä siitä, millaisia kuvia omissa deitti-ilmoituksissa kannattaa käyttää ja millaisin sanamuodoin esittelytekstit ja varsinaiset deitin kanssa vaihdettavat viestit kannatta lähettää.