Siksi kannattaisi säännöllisesti pysähtyä ja kuunnella, mitä muilla on sanottavana. Samalla on mahdollisuus avata omia sisimpiä ajatuksia ja kokemuksia, kasvaa ihmetellen ihmisenä. Pysähtyminen voisi tuoda yhteen tulevaisuudestaan epävarmat ja muutosta vaativat. Siinä olisi mahdollisuus syvemmän ymmärryksen luomiselle, eikä toisen tapa edetä elämässään enää vaikuttaisi niin uhkaavalta.
Keskustelun polarisoituminen on trendi, joka kuuluu someaikakauteen jossa elämme. Voi perustellusti sanoa, että dialogilla ei mene hyvin tai että se monella tapaa on jopa hävinnyt kokonaan ihmisten välisestä kanssakäymisestä ja siksi on kiinnostavaa lukea kirjaa, jossa tuodaan näkökulmia dialogiin ja siihen, miten parempaa keskustelua voi käydä tuntemattomien ihmisten kanssa. Laura Arikkan Dialogi pelastaa maailman tuo näkökulmia haastavaan aiheeseen ja yrittää kirjoittajan omiin kokemuksiin ja havaintoihin tukeutuen antaa lukijalle vinkkejä siihen, miten parempi dialogi saavutetaan.
Kirjan innoittajana on toiminut Erätauko-säätiössä kehitetty Erätauko-keskustelumenetelmä, johon viitataan aktiivisesti mutta jota ei kuitenkaan syvällisemmin esitellä teoksessa. Siksi Dialogi pelastaa maailman ei ole varsinaisesti työkalu dialogin käymiseen eikä se suoraan auta keskustelutilaisuuksien järjestämiseen. Kirja herättää varmasti ajatuksia niissä, jotka ovat jo aktiivisesti keskusteluja järjestäneet ja aiheen parissa työskennelleet ja heille Arikkan näkökulmista löytyy varmasti jotain, jolla omaa toimintaa kykenee kehittämään. Toimiva dialogi on tärkeää ja toivottavasti kirja tavoittaa aiheesta kiinnostuneita aktiivisia ihmisiä, jotka malttavat itse tutustua Erätauko-menetelmään, käydä dialogia rakentavasti ja ammentaa sitten ajatuksia myös tästä kirjasta.