Komea teos, joka kertoo äskettäin 80 vuotta täyttäneen näyttelijä- ja ohjaajalegenda Clint Eastwoodin tarinan elokuva elokuvalta. Kirjalla on sekä kokoa että näköä lähes yhtä paljon kuin miehellä itsellään, tyylikäs ja vakuuttava opus.
Clint Eastwood on tehnyt erinomaisia elokuvia kuusi vuosikymmentä sekä näyttelijänä että älykkäänä ja kantaaottavana ohjaajana. Yli 200 valokuvaa sisältävä kirja tarjoaa perinpohjaisen katsauksen Eastwoodiin elokuvantekijänä. Miehen omintakeista ja monimuotoista uraa selvittää läheisessä hengessä hänen työtoverinsa ja ystävänsä Richard Schickel – esipuheen on toki kirjoittanut Eastwood itse.
Clint Eastwood Jr. syntyi Kaliforniassa vuonna 1930, suoraan laman keskelle ja tämä on vaikuttanut varmasti myös hänen arvoihinsa, näkemykseensä elämästä, yhteiskunnasta ja elokuvatyöskentelystä. Hän hankki nimeä Lännen tie -televisiosarjan sankarina ja nousi varsinaisesti maineeseen vuonna 1964 Sergio Leonen westernissä Kourallinen dollareita. Supertähden hänestä teki rooli kyynisenä, kovana kaverina elokuvassa Likainen Harry. Useissa elokuvissaan hän on pikemminkin näytellyt lähellä itseään ja mieltään olevia, usein yhteiskunnasta vieraantuneita kavereita, kapinallisia, yksinäisiä, kohtalon ohjaamia. Tosin erilaisia, hieman Eastwoodille epätyypillisiäkin filmikokeiluja on ollut ja näistä lisää kirjassa, kannattaa siis tutustua.
Erinomaisen filmografian sisältävä teos esittelee kaikki elokuvat runsain kuvin ja tekstein, joita maustavat itse sankarin omat sanonnat ja repliikit sekä mahdolliset kommentit. Kuvista osa on todella upeita kohtauksia elokuvista, roolikuvia, salaa räpsittyjä otoksia, osa elokuvajulisteita – tämä on pakko nähdä ja lukea itse. Mainio hakuteos, hieno kunnianosoitus elävälle legendalle ja omanlaiselleen ikonille. Suosittelen kaikille elokuvan ystäville sekä tietysti muillekin, tämä on vielä elävää historiaa valkokankaalla. Kirja voisi olla myös mainio lahjaidea Eastwoodin ihailijalle.