Kääk, kauhea Karhukopla! Uusimmassa Carl Barksin sankarit -sarjakuvakirjassa pääosassa ovat konnat. Kirjasarjan ideana on, että tuttujen klassikkotarinoiden joukkoon ujutetaan muutama hieman tuntemattomampi Carl Barks -tarina. Nyt kun sarjassa on päästy yli pakollisista otsikon aiheista (Aku, Roope ja ankanpojat), neljännessä kirjassa on siirrytty todella mielenkiintoisten juttujen äärelle.
Karhukoplan saama oma kirja sisältää luonnollisesti Akun, Roopen ja Tupun, Hupun ja Lupun, sillä vaikka Karhukonnat saivatkin myöhemmin Aku Ankka-lehdessäkin nähdyn oman sarjansa, Barks ei itse niitä tehnyt vaan toimi ainoastaan taustakonsulttina. Parhaille Karhukopla-tarinoille on leimallista jännitys sekä runsas ja onnistunut huumori, ja tuntuu, että varsinkin tuotantonsa jälkipuolella Barks sai kynäänsä extrasähäkkyyttä juuri Karhukopla-tarinoissa. Tässä muutama niistä:
Kirjan aloittaa etsivätarina Tuomiokurkun kummitus (ei siis tuomiokirkon), jossa Roopen kultalastissa seilaavat rahtilaivat ovat alkaneet ajaa järjestelmällisesti karille samassa, pahaenteiseltä kalskahtavassa paikassa: Tuomiokurkussa. Läheistä majakkaa vartioivat harmaapartaiset majakanvartijat, jotka kertovat juttua merkillisestä haamusta, joka saa laivojen miehistöt karkaamaan kauhusta pakoon. Yksityisetsivän tutkinnon suorittanut Aku lähtee tutkimaan tapausta Roopen ja poikien kanssa.
Matterhornin valloittajat on kepeä kahdeksansivuinen ankkatarina, jossa yhdelle maailman vaarallisimmista vuorista kiivetään helposti polkua pitkin. Ehkä kyseessä on kuitenkin vain Ankkalinnan Matterhorn. Vuorta enemmän hankaluuksia tuottaa äkäinen vuorivuohi sekä Karhukopla, joka on kätkemässä varastettua timanttia vuoren huipulle. Tarina rakentuu käytännössä kokonaan vitseille, joita löytyy useampikin joka sivulta.
Pilviä hipovat miehet on jälleen yksi osoitus Barksin kertojankyvyistä. Tarina rullaa sellaista vauhtia, että lukiessa on vaikea uskoa sen olevan 20 sivua pitkä. Vauhtia ja käänteitä piisaa, ja pormestarin yritykset suojella Karhukoplan ryöstämiä kalliita jättiläisrobotteja tuovat hyvin mieleen politiikan ja kansallisen turvallisuuden ristivedon.