Halusin tämän kirjan monesta syystä: koska kissat ovat niin mielenkiintoisia otuksia, koska on mahtavaa lukea selviytymistarinoita, koska kissoista on kiintoisaa saada tietoa, koska minulla on kissa….
Arvon kissa käsittää 21 erilaista kissatarinaa. Kissoja on pelastettu vaikka mistä ja ne ovat olleet huonosti kohdeltuja ja sairaita, mutta tähän kirjaan päätyneet kissat ovat elossa ja hyvissä kodeissa.
Ei tarvitse olla ”kissaihminen” tutustuakseen tähän kirjaan, sillä jos pitää eläimistä, niin pitää myös tästä kirjasta. Tarinat ovat kerrottu vetävästi ja turhaa vouhkailua ei ole.
Jokaisesta kissasta on tarinan alussa upea kuva ja nimi. Sitten kerrotaan, mistä kissa on lähtöisin, mitä tapahtui ennen kuin kissa on siinä tilassa kuin kuva on otettu. Kannessa on Iso-Allan, joka selvisi eräästä kissapopulaatiosta ainoana elävänä. Kaikki muut jouduttiin lopettamaan, koska ne olivat niin huonossa kunnossa. Iso-Allanilta jouduttiin poistamaan vain toinen silmä. Muuten se voi oikein hyvin.
Kaikki tarinat ovat ihan mahtavia, mutta on kyllä mainittava Sylvi. Sylvi pelastettiin jo pentuna ja se sai paikan päihdekuntoutuskeskuksessa. Siellä se hoitaja-Päivin kanssa oli mukana asiakaskierrolla, tykkäsi kaikista, oli varsinainen terapiakissa. Nyttemmin Sylvi on jo eläkkeellä, mutta edelleen auttaa ihmisiä.
Kaikki nämä tarinat ovat koskettavia ja jos vaan tajuttaisiin, että kissat on leikattava. Kun se on vaan yks häh, kun leikkaamaton kissa on tiineenä. Isojen kissapopulaatioiden synty ei ole ollenkaan hyvä. Sisäsiittoisuus aiheuttaa vammautumisia ja jos ei ole ravintoa ja tarpeellista hoivaa, niin se on eläinrääkkäystä.
Tästä kirjasta tuli hyvä mieli, sillä onneksi on välittäviä ihmisiä, jotka näitä kissoja pelastavat. Minkään eläimen ei tulisi kärsiä.