1500-luvun alussa nuori isätön Johannes-poika päätyy kiertelevän parturin matkaan Norjasta Keski-Euroopan kautta Venetsian kaupunkivaltioon. Parturi on erityisen kiinnostunut anatomiasta, minkä vuoksi alan asiantuntijan, mestari Alessandron, opit kiinnostavat. Parturi oli kuitenkin luonteeltaan kiivas mies, joka saattoi raivostua vähäpätöisimmästäkin syystä. Hän päättää hankkiutua pojasta eroon, mutta vuosia myöhemmin poika palaa takaisin mielessään vain yksi asia.
500 vuotta myöhemmin Yhdysvalloissa Virginiassa Edgar Allan Poen museon tutkija murhataan iljettävällä tavalla: hänet nyljetään elävältä. Samaan aikaan Norjassa trondheimilainen kirjastovirkailija kokee saman kohtalon. Rikostutkijoiden täytyy yhdistää voimansa näiden poikkeuksellisten väkivallantekojen selvittämiseksi. Johtolangaksi ilmaantuu Poen kirjastosta löytynyt nahkakantinen kirja, joka yhdistää Poen yllättävällä tavalla norjalaiseen kirjojen keräilijään Broder Lysholm Knudtzoniin ja sitä kautta myös papiksi kouluttautuneeseen Johannekseen ja hänen outoon pergamenttimuistikirjaansa.
Jørgen Brekken esikoisromaani Armon piiri on jännittävä dekkari, joka sotkee historiallisia henkilöitä fiktiiviiseen tarinaan. Brekken nuori amerikkalainen tutkija muodostaa oivallisen aisaparin vanhemman norjalaiskomisarion kanssa, ja muutenkin Brekken henkilöhahmogalleria on kiinnostava. Tarina on myös hyvin kerrottu, eikä täysin vailla huumoriakaan. Ei Armon piiri nyt ihan Jo Nesbøn Harry Holen (johon muuten Brekke kerran näppärästi viittaa) tasolle nouse, mutta viihdyttävää jännityskirjallisuutta se yhtä kaikki on, ja sellaisenaan sitä kannattaa suositella.