Lottaliina Pokkinen: Altavastaajan neuvotteluopas

Altavastaajan neuvotteluopas

Lottaliina Pokkinen on juristina erikoistunut neuvotteluihin ja kouluttaa myös aktiivisesti asiakkaitaan neuvottelutaidoissa. Erikoistuminen musiikkiin on vienyt hänet usein neuvotteluihin altavastaajana (oletettuna vähintään, vaikka hän itse ei varmasti ole itseään kokenutkaan altavastaajaksi) eikä siksi ole yllättävää, että hän nyt aihetta esittelee kirjan muodossa laajemmallekin yleisölle.

Altavastaajan neuvotteluopas käy vaiheittain läpi neuvottelutilanteita kolmivaiheisena prosessina, jonka Pokkinen on nimennyt muusikkotaustastaan kummuten neuvottelutilanteen sonaattimuodoksi. Kolmivaiheisessa mallissa neuvottelu rakentuu esittely-, kehittely- ja kertausvaiheista, joiden lopputuloksena saavutetaan sopimusosapuolia tyydyttävä sopimus. Oppaan näkökulma on altavastaajan eli osapuolen, joka lähtökohtaisesti on heikommassa asemassa neuvotteluissa ja Pokkinen tuo kattavasti esiin sitä asennetta ja näkökulmaa, joilla altavastaajan on neuvotteluihin varauduttava.

Altavastaajan neuvotteluopas on näppärä opas ihmisille, jotka kokevat käyvänsä neuvotteluja altavastaajina; kukapa ei joskus elämässään kohtaisi tällaista tilannetta. Opas ei suoranaisesti opeta neuvottelemaan eli sen joudumme valitettavasti itse käytännössä opettelemaan, mutta oppaassa on paljon käytännön esimerkkejä neuvottelutilanteista sekä aimo annos neuvotteluihin liittyvää teoriaa, joiden molempien avulla omia neuvottelutaitoja kykenee kehittämään uudelle tasolle.

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 322 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!