Noin puolen vuoden iässä vauva alkaa vähitellen tarvita äidinmaidon lisäksi muutakin ravintoa. Beverly Glockin 500 ruokaa vauvoille ja taaperoille antaa vinkkejä ja virikkeitä lapsen monipuolisen ruokavalion kehittämiseen vähitellen. Itse tehty ruoka on edullista, ja sen ei tarvitse olla mautonta, vaikka sitä pikkuisillekin tarjottaisiin.
Glockin kirjan rakenne on selkeä ja järjestelmällinen. Alussa on parinkymmenen sivun introteksti vauvojen ja lasten yleisestä ravitsemuksesta. Helppotajuisessa tekstissä keskitytään olennaisuuksiin. Lasten kehitysvaiheita sivutaan nopeasti muutamalla lauseella, joiden jälkeen puhutaan muun muassa ruoka-aineallergioista ja muista ikäkausisidonnaisista rajoituksista. Oikeastaan mitään varsinaisesti uutta ei tässä osiossa ole neuvoloista saataviin ravitsemusohjeisiin, mutta yhtä kaikki luku on hyvin hyödyllistä lueskeltavaa ainakin ensimmäistä kertaa lasta kasvattaville.
Johdannon jälkeen siirrytään varsinaisiin resepteihin. Ne on jaoteltu vauvan iän mukaan ensimmäisistä ruoista uusien makujen kautta koko perheellekin sopiviin taaperoiän ruokiin. Reseptit ovat yksinkertaisia ja monipuolisia. Lisäksi moniin perusresepteihin löytyy vielä useita pieniä muunnelmiakin. Kaikkiaan näistä ohjeista riittää kokattavaa pitkäksi aikaa.
500 ruokaa vauvoille ja taaperoille on alkujaan englantilainen kirja, mikä näkyy jonkin verran resepteissä käytetyissä raaka-aineissa ja mittasuhteissa. Osa ruokalajeista voi tuntua suomalaiseen pöytään vähän vierailta. Kaiken kaikkiaan ainakin kriittiselle kotikokille 500 ruokaa vauvoille ja taaperoille tarjoaa kuitenkin hyviä virikkeitä ja vinkkejä pikkulapsen aterioiden valmistukseen. Siispä suositus tälle kirjalle.